Nou programa de mentoria dels antics alumnes de Casp per als treballs de recerca de batxillerat
Entrevistem l’Ignasi Fernández Bilbeny, alumne de batxillerat que, gràcies a l’ajut d’un antic alumne per al seu treball de recerca, ha inspirat el programa de mentoria de l’Associació.
ANTICS ALUMNES
L’Ignasi Fernández Bilbeny i l’Albert Burrel Claró són dos alumnes que enguany acaben el segon de batxillerat. Juntament amb Jaume Nogué, antic alumne de Casp, han estat la font d’inspiració per a la creació del nou programa de mentoria que des de l’Associació d’Antics Alumnes posarem en marxa per als treballs de recerca de batxillerat amb vistes al curs 2022-23.
La intenció és oferir als alumnes de l’escola que inicien els treballs de recerca la possibilitat de contactar amb antics alumnes experts en l’àrea d’investigació o la temàtica triada per tal d’ajudar-los a complementar, amb la seva experiència, el contingut del seu projecte, com una font informativa més.
En aquesta entrevista Ignasi Fernández Bilbeny (Barcelona, 15 de novembre de 2004) ens explica l’experiència sorgida arran del seu treball de recerca, que ha estat l’embrió per al naixement d’aquest nou servei que l’Associació posarà a l’abast de l’alumnat de batxillerat des del curs 2022-23, amb la complicitat de l’escola i dels tutors.
Quin treball de recerca heu fet i què hi expliqueu?
El nostre treball de recerca és un estudi sobre la seguretat en l’automobilisme de competició, fent especial èmfasi en la degradació dels pneumàtics i les condicions òptimes per al seu rendiment en un circuit de Fórmula 1.
D'on va sorgir la idea de contactar amb Jaume Nogué, antic alumne de Casp?
Va sorgir de la revisió dels materials bibliogràfics que teníem; ens vam adonar que Jaume Nogué era una persona molt important en la història dels dissenys de circuits de la Fórmula 1. A més a més, va coincidir que el meu pare, que és antic alumne, tenia el seu contacte, ja que en anteriors ocasions ell havia participat en activitats de l'Associació.
De què us ha servit la seva aportació?
Conèixer en Jaume Nogué Vilaseca ens ha facilitat disposar de molta informació sobre la seguretat automobilística del segle passat. Les seves experiències en els primers dissenys de circuits de competició del país són fonamentals per augmentar la nostra competència sobre aquest tema.
Per què recomanaries fer servir el nou programa de mentoria?
Crec que tenim la gran sort d’estar en una escola amb molta història i per la qual han passat figures molt importants en tots els diferents àmbits. I per això serà molt interessant per als alumnes de batxillerat, que estan començant la investigació del seu treball de recerca, poder tenir una font afegida d’experiència per aportar més qualitat als seus treballs.
Amb aquest nou programa l’Associació pretén ajudar els alumnes de batxillerat, vincular diverses generacions d’antics alumnes i mostrar també l’expertesa i el recorregut professional de persones que han estudiat a l’escola i que ara posen el seu coneixement al servei dels altres.