top of page
spiritual-prayer-hands-over-sun-shine-with-blurred-beautiful-sunset.jpg

Projectes de 2n d'ESO-NEI

«Encén el llum» i «Perfectament imperfectes». 
Han estat uns projectes especialment manuals i han tingut uns productes finals molt vistosos.  
HÉCTOR MOLERO.jpg

HÈCTOR MOLERO

Professor NEI

NEI

D'una banda, les maquetes del projecte social-humanístic «Perfectament imperfectes» i, d'una altra, les làmpades del projecte cientificotecnològic «Encén el llum» han servit als alumnes per dissenyar i fabricar, amb dos grups de treball diferents, una instal·lació artística i una d'elèctrica. La silicona, el cartró-ploma, la fusta i les caixes d'eines hi han estat més presents que en cap altra etapa del curs. 

SOCIALS - PERFECTAMENT IMPERFECTES.JPG
WhatsApp Image 2022-05-24 at 10.43.42.jpeg

Per al projecte de ciències i tecnologia també s'han creat unes infografies digitals amb la intenció de visibilitzar les diferents problemàtiques que pateixen arreu del món les nenes i les dones. Per a aquestes infografies els alumnes han fet una recerca d'informació no només a la xarxa, sinó també preguntant a familiars i amics per buscar casos com més propers millors. 

A més, durant les primeres setmanes del projecte vam tenir instal·lada al 5è pis l'exposició de l'ONG Entrecultures titulada «La llum de les nenes!» que ens va servir com a punt de partida, poc després d'haver treballat des de tutoria les diferents sessions de sexeafectivitat i el Dia de la dona (8M).

 

A «Perfectament imperfectes» hem investigat els esdeveniments que van provocar la crisi baix-medieval i la posterior recuperació del segle XV, que van suposar l’inici d’una gran època històrica. Hem identificat les característiques principals de l’època moderna, la seva gran aportació en camps com l’art o la literatura, així com les biografies d’alguns dels seus representants més influents. I, finalment, ens hem preguntat quina repercussió deu haver tingut aquesta època en l’organització social de l’actualitat.

 

A «Encén el llum» hem investigat sobre la situació de violència que pateixen nenes arreu del món, n’hem pres consciència i hem dissenyat unes làmpades que, de manera metafòrica, ens serveixin per donar llum a aquesta realitat. Per fabricar-les, hem conegut què és l’electricitat, com funciona un circuit elèctric i quins en són els components. Hem elaborat làmpades originals, atractives i funcionals seguint el procés de disseny que fan servir els i les professionals de l'àmbit.

 

Han estat dos projectes molt enriquidors que l’alumnat ha valorat molt positivament.

bottom of page