top of page

Campanyes solidàries a la primària

Les campanyes socials que desenvolupem estan en col·laboració amb entitats del 4t món de Barcelona.
foto carnet mireia faura cap pastoral pr

MIREIA FAURA

Responsable de Formació Humana, Social i Pastoral a la Primària

PRIMÀRIA

A les nostres escoles  tenim molt arrelada una de les prioritats  de Sant Ignasi:  els nostres alumnes han d’esdevenir “homes i dones pels altres”. Per això, conjuntament, al treball de qualitat en la formació acadèmica, vetllem per a una constant formació personal, social i espiritual dels nostres infants. Desenvolupem de manera transversal una seqüenciació de dinamització de les intel·ligències inter i intrapersonal dels alumnes tant a les tutories individuals com grupals.

Entre els molts valors que fomentem, avui, volem destacar el compromís per la justícia social, la solidaritat i la generositat.

Ball d'agraïment dels alumnes del centre Xamfrà.

A la primària, les campanyes socials que desenvolupem estan en col·laboració amb entitats del 4t món de Barcelona,  tan properes i llunyanes alhora.

Els alumnes de 1r i de 2n col·laboren amb el centre Xamfrà del Raval de Barcelona. A cicle mitjà participen de la campanya de La Rejoguina amb la Comunitat de Sant Egidi,  5è visita el centre de Treball i Formació de Càritas Besòs i 6è va al Centre Obert Joan Salvador Gavina del Raval.

Cada curs/cicle s’apropa a una realitat social determinada amb testimonis reals i amb visites als centres, com és el cas del cicle superior. Des de les aules afavorim el coneixement i la visualització de cada institució, es recullen materials i/o diners, se celebren concerts benèfics... la qual cosa potencia una gran  col·laboració i participació de l’alumnat.

A part, tots els cursos de l’escola participen en la recollida d’aliments per al Banc d’aliments de Barcelona, la recollida de roba per a Càritas, la rifa solidària del Mercat de Calaf i el berenar solidari de Sant Ponç pel COJSGavina.

fira_solidària_Sant_Ponç_1.jpg

Aquestes activitats socials esdevenen una gran oportunitat per avançar en la construcció d’una societat  fonamentada en els drets humans.

bottom of page