top of page
manos-adultos-ninos-recortes-familiares-papel-hogar-familiar-cuidado-crianza-apoyo-persona

Escola de famílies

InésCampos_BertaAbad.jpg

INÉS CAMPOS I BERTA ABAD

AFA

AFA

Aquest curs 23/24, l’AFA Jesuïtes Casp reafirma el seu compromís en facilitar eines i coneixement que puguin contribuir a l’acompanyament dels nostres fills i filles. Per fer-ho, es realitzaran durant tot el curs una sèrie de xerrades i tallers de temàtiques diferents, identificades d’interès general i específiques per edats.

En el primer trimestre els més petits de l’escola, junt amb les seves famílies, van poder gaudir d’una tarda artística de música i ioga on no tan sols s’ho van passar molt bé, sinó que també va ser una benvinguda a les noves famílies i un espai de coneixement entre totes les famílies de MOPI que hi van participar. En el mes de novembre també hem pogut escoltar la xerrada del pediatre i escriptor Carlos González sobre els límits de l’autoritat. Va ser una sessió que va tenir molt bona rebuda, amb més de 100 assistents, i en la qual el ponent va compartir reflexions sobre la idea que l'autoritat és connatural i irrenunciable per les mares i pares, i que no podem deixar d’exercir-la, però amb límits i no oblidant que La infància és fugaç, que la nostra obsessió per corregir-la no ens impedeixi gaudir-ne”.

 

Per finalitzar el primer trimestre i de la mà de la Comissió de Tecnologia i Famílies, el 13 de desembre vem poder assistir a la conferència “Com les pantalles devoren els nostres fills” sobre l’impacte de l’ús del mòbil i les pantalles en els nostres fills, per part de Francisco Villar, psicòleg infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu. Aquesta xerrada ens va permetre reflexionar sobre l’impacte negatiu de la digitalització no només en el desenvolupament neuronal dels nostres infants i adolescents, sinó també en el seu desenvolupament social, afectiu i relacional. Ens va transmetre el missatge contundent que l’ús de pantalles afecta directament la seva salut. Ens han explicat als pares que l'ús de pantalles és positiu quan experts ja han demostrat que no ho és, i que sense el món digital a la infància i l’adolescència, molts nens i adolescents no patirien aquestes problemàtiques, o en tot cas presentarien quadres de menor intensitat que serien més asumibles pels sistemes de salut. Probablement la seva perspectiva ens va despertar la consciència i ens ajudarà a afrontar aquesta problemàtica.

 

Així mateix, i al llarg del segon trimestre, s’organitzarà el mes de gener una xerrada sobre les malalties de trastorns alimentaris, i el 22 de febrer la conferència del Dr. David Buenosobre el cervell de l’adolescent, que permet entendre el desenvolupament i comportament en l’etapa de l'adolescència des de la perspectiva de la neuroeducació i el 18 de març una xerrada sobre sexoafectivitat.

 

Des de l’AFA Jesuites Casp, us convidem a participar en aquestes xerrades i tallers, que desitgem que siguin d’interès i benefici per a tothom: adults, joves i infants.

Si encara no ets soci, no dubtis a contactar amb secretaria:

secretaria.casp@fje.edu

Per no perdre't cap esdeveniment, segueix-nos a les xarxes:

bottom of page