top of page

Els antics alumnes aconsellen els alumnes de batxillerat sobre el seu futur professional

Parlem amb set antics alumnes, protagonistes de les taules d’orientació professional als alumnes de batxillerat.
AnticsAlumnes_VizcarroMarc.jpg

MARC VIZCARRO

Vicepresident d’Antics Alumnes Casp

logo rodo antics casp copia.png

ANTICS ALUMNES

Les Taules d’Orientació Universitària reuneixen més d’una trentena d’antics alumnes que, des del seu vessant professional, cada any dediquen una estona a conversar amb els alumnes de batxillerat per orientar i aconsellar-los sobre el salt imminent al món universitari. L’edició d’enguany, feta el passat 20 de febrer, va comportar, entre altres coses, l’estrena d’una nova taula, la de batxillerat artístic, que per primera vegada ha orientat els estudiants interessats en aquesta modalitat, a part de les ja habituals taules de ciències de la salut, d’ADE i dret, d’enginyeria, ciències i comunicació i humanitats. Els antics alumnes hem volgut recollir l’opinió d’alguns dels participants i, de forma generalitzada, podem treure una primera conclusió: els alumnes de Casp poden afrontar qualsevol repte perquè en surten molt preparats!

Carlos Bueno

Promoció 2013
Mestre d’educació primària especialitzat en educació emocional

“En els moments actuals d’incertesa, també sobre nosaltres mateixos i la idea que tenim de nosaltres mateixos, crec que realment no tenim tantes capacitats com per controlar el que estem predestinats a fer. No ens hem de centrar tant en el que fem sinó en com ho fem i amb quina mirada.”

Enric Barlett

Promoció 1976

Professor Dret Públic ESADE

“Sóc antic alumne de Casp de la promoció de 1976, sóc professor de Dret Públic a ESADE, institució de la qual he estat degà. A la universitat als estudiants se’ls demana que estudïin i que treballin, cosa que en aquesta escola s'aprèn a fer molt bé. El més important és que, facin el que facin, ho facin amb il·lusió i que procurin ser bones persones.”

Guillem Colet

Promoció 2017

Estudiant ADE

“Quan véns de Casp, de la teva bombolleta, i surts al món estudiantil, en primer lloc passes a ser un número. Cal oblidar-se de la Núria Pino, del Nacho... tothom fent-te abraçades i preguntant-te ‘què tal el dia?’... Les coses canvien i t’has de fer tu mateix el teu camí. Recomano que vagin molt predisposats a aprendre i molt animats a conèixer gent nova. Sobretot s’ha de valorar i treballar molt la part no acadèmica. Tothom vol aprovar els exàmens, però més enllà d’això hi ha moltes coses que valen la pena, com les associacions, amics, fer una cervesa amb ells, i emportar-se molt més que els recursos acadèmics.”

Gina Rigol

Promoció 2012

Comunicació a ERC

“Vaig sortir de Casp l’any 2012 i vaig fer Dret i ADE, però després de fer moltes voltes he acabat fent comunicació a Esquerra Republicana de Catalunya. M’agrada molt participar en aquestes taules perquè tothom pregunta sobre si a Dret i a ADE tothom té dubtes, sobretot si tindran vida després de la carrera o mentre estiguin estudiant, perquè semblen carreres molt complicades. Però no és tan important. La vida al final depèn de tu mateixa i no et pots equivocar mai.”

Lluís Plaza

Promoció 2017

Estudiant d’Enginyeria Industrial en automàtica i robòtica

“Jo vinc de fer un CGS en automatització i robòtica industrial i ara mateix curso el grau en enginyeria industrial. Hem estat donant consells a les futures generacions de Casp. Ells estan en les mateixes situacions en les quals estàvem nosaltres, amb dubtes i inquietuds. Amb la base que porten de Casp poden afrontar tot el que es proposin amb la constància, amb les ganes i gaudint-ne. No han de tenir por. En el cas del tecnològic, una enginyeria pot ajudar en molts àmbits de la societat, els necessitem. Són estudis molt transversals que es poden veure reflectits en tot el que se’ls posi pel davant.”

Griselda Serra

Promoció 1982

Responsable RRHH Henkel

“El que he recomanat als estudiants és que la decisió que prenguin, que la prenguin amb el cor. No hi ha decisions equivocades perquè la vida és molt llarga per refer el camí i canviar de rumb si els cal. Que tot el que facin i estudïin, que els agradi i que siguin feliços fent-ho, perquè després acabaran trobant el seu espai.”

Toni Matabosc

Promoció 2015

Ciències de l’Activitat Física i l’Esport

“He estudiat ciències de l’activitat física i l’esport, i durant les ponències d’avui s’ha parlat que, bàsicament, els estudiants han de saber que surten molt preparats i poden encarar qualsevol tipus de grau. Sobre les seves prioritats a l’hora d’escollir el grau, hem intentat que entenguin bé que el món no s’acaba després de la selectivitat, i que el món laboral dona moltes sorpreses. No cal que busquin res de molt específic, sinó que se centrin en allò que els ‘tiri’ més i alhora tingui bona sortida professional.”

bottom of page