top of page

Pla de formació de Suport Vital Bàsic (SVB)

autor_enric_sabanés.jpg

ENRIC SABANÉS
Àmbit d'Educació física

ESCOLA

Al final del mes de novembre, un conjunt nombrós de professors d'educació física i de personal d'infermeria de les escoles de la Fundació Jesuïtes Educació, vam participar en el pla de formació sobre suport vital, organitzat per la Fundació Catalana de Ressuscitació.

Totes les trobades estaven destinades a transmetre aquests coneixements al  nostre alumnat de forma gradual, des de l'etapa d'infantil fins a 4t d'ESO.

Els i les docents de l'àmbit d'educació física integrarem al llarg dels propers cursos aquests continguts a les nostres programacions; els nens i nenes més petits faran dinàmiques diverses per aprendre el número telefònic 112 i adquirir la capacitat de fer la corresponent trucada. El programa anirà evolucionant quant a la complexitat de la situació i finalitzarà amb l'aprenentatge de l'ús del desfibril·lador en una situació tan complexa com una aturada cardiorespiratòria d'una persona rescatada de l'aigua.

A les imatges veiem alumnes de Primària fent la seva corresponent proposta d'aprenentatge, que consisteix a fer una escenificació d'una situació on una persona pateix un desmai i se li aplica tot el protocol d'actuació que l’alumnat ha après fins a aquell moment.

bottom of page