top of page

Els ambients PIN amb famílies

Les famílies ens visiten per conèixer de primera mà com funcionen els ambients d’aprenentatge de 1r i 2n PIN.
2002_PIN_BorjaMarine.jpg

BORJA MARINÉ

Adjunt de direcció a primària
Inicial (1r a 3r)

PIN

“La vinculació dels nostres alumnes al món des del seu propi context per a ser-ne partícips i millorar-lo, comptant amb la implicació de les famílies” és un dels nostres essencials emmarcats en l’Horitzó +. Cada vegada amb més freqüència obrim les portes del nostre centre i de les nostres aules per rebre les famílies que vulguin venir a participar i perseverar en l’objectiu d’anar tots a una en el creixement dels nostres alumnes.

Plafo Essencials J Casp 1639x1200 2019 p

Durant la primària oferim la possibilitat de formar part del nostre dia a dia a les aules a les famílies en moltes i variades situacions; des d’acompanyar-nos en sortides fins a venir a conèixer noves metodologies d’ensenyament-aprenentatge com la que ara ens ocupa: els Ambients d’Aprenentatge.

Aquest segon trimestre hem obert els Ambients d’Aprenentatge també a les famílies. Ha estat un gran èxit, ja que hem hagut d’ampliar dies de visita per causa de l’alt nombre de famílies interessades. És el tercer curs que duem a terme aquesta metodologia amb l’alumnat i ja teníem ganes que les famílies poguessin venir a gaudir-los i acompanyar-nos. Les estones d’ambients s’esdevenen durant tres tardes a la setmana amb alumnes de primer i segon tots barrejats. Ells mateixos escullen a quin ambient els agradaria anar i d’aquesta manera fomentem la presa de decisions i la responsabilitat personal de cadascun.

2002_PIN_1.jpg
2002_PIN_6.jpg
2002_PIN_3.jpg

Hi ha nou ambients actualment en funcionament, a cadascun es troben reptes, activitats i propostes ambientades en la temàtica corresponent. Ambients artístics, científics, tecnològics,  corporals… cada aula és un petit món envoltat d’aquella temàtica.

2002_PIN_2.jpg
2002_PIN_4.jpg
2002_PIN_Infografia_ambients.jpg

Fins al moment ja han vingut una trentena de famílies a gaudir de l’experiència. Han pogut veure i viure dins les aules aquesta estona d’ambients. Han pogut preguntar a mestres i alumnes dubtes que tenien sobre el funcionament de cadascun. Han jugat, ajudat, observat i passejat per tots els ambients. S’han vist ulls curiosos i mirades plenes d’interès. I sobretot ens han fet arribar comentaris de sorpresa de part de les famílies, que ens corroboren la manera tan diferent d’aprendre que tenen ara els alumnes respecte de fa uns anys. I com els agradaria que els hagués tocat fer ambients a ells també!

Com a mestre, veure compartir una estona d’aprenentatge pare/mare-alumne/a dins de l’aula és un gran record. Observar les cares de felicitat de tots ells em segueix confirmant que he escollit la millor feina del món.

bottom of page