top of page

10 raons per col·laborar amb l'escola dels teus fills

Decàleg per convidar més famílies a participar de les activitats de l’AMPA  
1811_AMPA_Llop1OriolAutor2.jpg

ORIOL LLOP SARSANEDA
Comissió Comunicació AMPA

Logo AMPA.jpg

AMPA

L’AMPA de Jesuïtes Casp, ha llistat les 10 raons per les quals convida totes les famílies a col·laborar per millorar l’escola i el procés educatiu de tots els alumnes. 

 

1. Pels vostres fills: tot allò que feu per contribuir a millorar l’escola beneficiarà  tots els alumnes de l’escola i, per tant, també els vostres fills. El contacte dels pares amb l’escola és l’AMPA. Cada mes hi ha reunions amb la direcció de Casp per tractar els temes pendents.

2. Per tenir contacte amb els professors i tutors de l’escola: quan sorgeix un problema a la classe, si la relació entre els pares i els tutors és bona i fluïda tot és més fàcil de resoldre. Els delegats de classe i de curs tenen contacte habitual amb els coordinadors i tutors de cada curs i classe. 

3. Perquè també s’educa practicant esport, fent teatre o anant de colònies: Casp té una llarguíssima tradició de paraescolars. L’AMPA ha creat una comissió per fer-ne el seguiment. La prioritat d’aquest any és formar els entrenadors perquè sàpiguen gestionar millor un grup de nens i transmetin valors educatius coherents amb els de l’escola.

4. Per assegurar l’escolarització de qualsevol nen que es quedi orfe: qui garanteix l’escolaritat d’un infant al qual malauradament se li han mort els pares? L’AMPA disposa d’un fons d’orfenesa per sufragar totes les despeses. Aquest curs hi ha 17 infants que poden gaudir d’aquesta tranquil·litat.

5. Per educar en l’exemple de Jesús: Casp és una escola dels jesuïtes i d’opció cristiana. La comissió de Pastoral de l’AMPA la formen pares i mares que fan de catequistes a l’escola i a les misses familiars.

6. Perquè no cal comprar cada any la roba i els llibres de l’escola: les bates i la roba d’esport de l’escola es poden reutilitzar. I el mateix succeeix amb els llibres de text, que poden servir per al curs següent. L’AMPA ha creat una comissió de Reutilització que recull, condiciona i ven a baix preu roba i llibres reciclats. 

7. Per ajudar altres famílies de l’escola: a cada curs, malauradament, hi ha algunes famílies que pateixen dificultats per pagar els rebuts o el material escolar. L’escola Casp té un programa de beques i l’AMPA hi col·labora. 

8. Perquè educar els nostres fills requereix formació: les famílies no tenim un llibre d’instruccions. Però sí que tenim l’oportunitat de compartir visions amb altres pares, aprendre els uns dels altres o assistir a conferències d’experts sobre temes d’interès per a les famílies que l’AMPA organitza. 

9. Per educar en la solidaritat: l’AMPA de Casp promou tot tipus d’activitats al llarg de l’any per recolllir fons en benefici de diverses ONG. Cal esmentar el sopar solidari de l’AMPA, el Mercat de Calaf o la Fira de Sant Ponç. 

10. Perquè el dinar a l’escola també pot ser bo: encara queda alguna família que no ha tastat el menú del dinar de l’escola? L’equip del MENOF organitza tasts del dinar de forma periòdica, i la comissió Migdia de l’AMPA hi assisteix.   

 

Si per alguna o per totes aquestes raons vols fer un pas i participar de les comissions de l’AMPA (aquí les tens totes), envia’ns un missatge de correu a ampa.casp@fje.edu 

bottom of page