top of page

Més enllà del podi

L’esport per si sol no assegura la transmissió dels valors positius que tothom desitja.
MENOF_Més enllà del podi_Ros Garcia,Davi

DAVID ROS GARCIA
Responsable Paraescolars Esportives 

MENOF

Tot i que ja estiguem al mes de desembre, mai no és massa tard per fer una mirada enrere i recordar alguns dels “èxits esportius” del curs anterior.

En són clars exemples els múltiples podis a gimnàstica rítmica i artística, els ascensos de tres dels equips de futbol sala, les lligues de Consell guanyades pels equips de bàsquet i futbol sala, el sotscampionat de Barcelona d’hoquei patins, etc. Enhorabona a tots els equips!

Però malgrat tots aquests èxits esportius, no ens volem quedar només amb això. Més enllà del podi i de l’àmbit competitiu, a J. Casp pensem que l’esport és una eina educativa, d’integració, saludable, d’estima vers a un mateix i l’entorn, i que ens ajuda i acompanya en el nostre objectiu: la formació integral de la persona. Creiem en les activitats esportives com un element transmissor de valors i un espai on treballar de forma transversal els valors essencials esportius del compromís, el respectel’esforç / la superació. Els valors que es desprenen de l’esport són completament transferibles als altres àmbits de la nostra vida personal i permet desenvolupar-nos humanament i moralment per tal d’esdevenir millors persones.

Però l’esport per si sol, tot i el seu gran potencial educatiu, no assegura la transmissió dels valors positius que tothom desitja. Quan parlem d’esport parlem d’una eina capaç de promoure uns valors sempre que s’utilitzi de forma correcta. I aquí és on entren en joc els educadors (entrenadors i monitors), les famílies, els companys, els àrbitres... Però no parlem de fer un discurs teòric sobre què són els valors o explicant les normes de convivència, sinó sent un exemple proper, cadascú des del seu rol i amb actituds, missatges i fets coherents,  per a tots i cadascun dels i les alumnes que participen de l’esport.

És per això que us convidem a mirar més enllà del podi, a entendre les paraescolars esportives com una eina educativa, de creixement personal, i a gaudir i formar part activa d’aquest procés formatiu

MENOF_Més enllà del podi_ 10
MENOF_Més enllà del podi_ 09
MENOF_Més enllà del podi_ 08
MENOF_Més enllà del podi_ 07
bottom of page