top of page

Un inici de curs que dona molt de si

Un ampli ventall d’activitats, el punt de partida del que serà un gran curs a Secundària
1811_SECUNDARIA_TurullLaura.jpg

LAURA TURULL PASCUAL
Cap d'Estudis d'ESO i Batxillerat

ESO -BATXILLERAT

Fa un parell d’anys vam iniciar una reflexió sobre com fer que els nostres alumnes comencin el curs adonant-se que enceten un nou camí, amb uns objectius i unes característiques diferenciades que vénen donades, fonamentalment, per la seva edat.

 

El repte no és petit si tenim en compte que volem que sentin que tornen a Casp, casa seva, on retroben els seus companys i on els acull un equip d’educadors que els acompanyarà durant deu mesos i que ha dissenyat amb molta cura i estima un munt d’activitats per a ells.

 

Amb el convenciment que un bon inici provoca un canvi que roman al llarg de tots els mesos, els sis cursos de la secundària vam plantejar un inici de curs sense classes i amb moltes activitats on la participació dels alumnes és molt significativa i necessària.

 

No ens ha de sorprendre, doncs, que els alumnes de 1r de batxillerat s’hagin iniciat en el món casteller i hagin tingut l’oportunitat de fer una bona pinya i aixecar un “dos de dos” per començar; o que els alumnes de 4t d’ESO hagin estat petits xefs per un dia, sobrevivint al repte de fer una paella després de distribuir les tasques per poder assolir el deliciós objectiu que tenien al davant. Com tampoc no ens ha de sorprendre que a 3r d’ESO hagin descobert els avantatges de la disciplina positiva situant les cadires de l’aula en forma de cercle i gaudint d’un dia a la natura; o que els alumnes de 2n d’ESO s’hagin convertit en dissenyadors d’un joc amb normativa inclosa. No ha estat cap sorpresa que a 1r d’ESO hagin personalitzat samarretes de paper per mostrar la seva cara; o que 2n de batxillerat hagi viscut una “primera setmana de l’últim any” amb una olor a brases que no imaginaven. Fins i tot no ens ha faltat una bona xocolatada per celebrar la presentació de les línies de força!

 

Durant quatre dies hem gaudit d’un temps de qualitat, on els alumnes han tingut una primera trobada amb el tutor; on els professors s’han presentat com les persones concretes que són, amb aficions i interessos; on s’ha posat l’accent en l’acollida als que arriben a l’escola per primera vegada, al treball en equip i la cooperació; on s’ha donat valor a l’esperit de superació i a l’esforç personal; on s’ha viscut des del respecte i la confiança. Uns temps i uns espais únics que ens permeten avançar i créixer!

oto_6
DARIA_Foto_7
bottom of page