top of page

Un record de Raimon Algueró, per sempre a l’escola

Una campanya de recollida de fons impulsada per l’Associació d’Antics Alumnes ha permès sufragar part del cost d’un baix relleu amb el seu perfil.
201903_AnticsAlumnes_BrunaSalesGemma.jpg

GEMMA BRUNA SALES

Vocal Antics Alumnes Casp. Promoció 1994

logo rodo antics casp copia.png

ANTICS ALUMNES

El record del jesuïta Raimon Algueró, que va ser referent per a molts dels antics alumnes de l’escola, seguirà present entre tota la comunitat educativa i les noves generacions d’estudiants gràcies al baix relleu que des de principis d’any es pot contemplar en una de les parets del costat de la porteria de l’entrada de l’edifici de Casp, 25.

 

L’obra, fruit del treball de l’artista i escultor Lau Feliu, antic alumne del col·legi, mostra el perfil de Raimon Algueró amb les muntanyes de Montserrat al fons, com a mostra de l’intens vincle que des de sempre va mantenir amb la natura, l’estimació pel país i, és clar, també amb els valors cristians.

 

Al costat del seu perfil es pot llegir el lema “Estima, estima, estima”, paraules que identifiquen la manera de ser, de sentir i d’acompanyar les persones de qui durant més de 50 anys va ser un referent a l’escola per a desenes de generacions de famílies i alumnes, als quals va deixar empremta.

 

La iniciativa de crear aquesta obra va sorgir de l’Associació d’Antics Alumnes Casp, d’on Raimon Algueró va ser consiliari fins al darrer moment. Per fer-ne possible el finançament, el passat 9 de novembre i coincidint amb la celebració del Dia de l’Antic es va posar en marxa una campanya de recollida de fons entre els antics alumnes, professors i tota la comunitat educativa a l’escola.

Campanya de recollida de fons

 

Una part de l’obra, que té un cost de 5.500 €, ha estat finançada gràcies als 2.005 € recollits a través de la campanya de donatius, que va finalitzar a finals del mes de gener. La resta de la despesa, a parts iguals, ha estat coberta pels fons propis de l’Associació d’Antics Alumnes Casp i per l’escola.

 

Ara, des de l’Associació d’Antics Alumnes està previst completar aquest record amb una placa per acompanyar el baix relleu, que explicarà breument la figura de Raimon Algueró, dirigida especialment a les noves generacions d’alumnes que no el van poder conèixer.

Mig segle al servei de Casp

 

Raimon Algueró va néixer a Barcelona el dia de la Mercè de 1931 i va estudiar al col·legi dels jesuïtes de Sant Ignasi, a Sarrià.Va fer el noviciat al monestir de Veruela, a l'Aragó i el mestratge a l'escola de Nostra Senyora de Montesión, a Palma de Mallorca.

 

Després va tornar a Barcelona, a Casp, on va marcar tota una època. Referent per als qui vam estudiar a Casp en els darrers 50 anys, en Raimon ha deixat empremta a generacions de moltes famílies: batejant els més petits, casant moltes parelles, acompanyant i guiant pel camí de la vida, en els moments més alegres, intensos i també al final, en els instants més colpidors.

 

Amant de la muntanya, de la mar, la fotografia i, també, de les havaneres, cada estiu que podia s'escapava a l'Escala per escoltar-les. Català fins al moll de l'os, estimava aquesta terra com ningú i la va recórrer de nord a sud i des del mar fins al cim més alt, fent eucaristies als cims i banys a la platja amb la sortida del sol sempre que podia.Va morir el 20 d’abril de 2017 a l’edat de 85 anys.

bottom of page