top of page

Un cor que batega al ritme de la música!

Fa 14 anys un somni es va fer realitat: Casp, per fi, tenia Escola de Música. Des de llavors, l’EMC no ha parat de créixer, d’innovar i d’omplir de música els racons de l’Escola. 
picto02.jpg
Foto_Núria_de_Canals.jpg

NÚRIA DE CANALS JIMÉNEZ
Secretària acadèmica

Cap del Departament de Llenguatge Musical de nivel Elemental

boto grafic.png

BLOG

EL LLENGUATGE

MUSICAL

picto03.jpg
picto05.jpg
picto04.jpg
picto01.jpg
pictologo.jpg

EMC

Cada migdia i cada tarda, Casp es transforma: s’obren les fundes de guitarres, violoncels  i violins; es munten faristols, instruments Orff i Boomwhackers; les veus dels nens es preparen per afinar; els pianos escalfen motors i  les pissarres digitals es connecten al nostre blog…estem preparats per fer música.

Llenguatge musical

Tot aprenentatge requereix una base teòrica. La música no n’és cap excepció. Però a l’EMC tenim clar que s’aprèn millor experimentant, jugant i divertint-se. Per això el Llenguatge Musical de la nostra escola s’ha renovat de dalt a baix per incloure-hi les noves tecnologies, la ludificació, i també el treball per projectes, en la línia de l’Horitzó 2020. Tot això mantenint els estàndards d’excel·lència que permeten als alumnes que ho desitgen encarar amb garanties les proves d’accés del conservatori.

D’aquesta manera, el nostre projecte s’articula en tres grans eixos:

  • Aprenem tot jugant: incorporem a les nostres classes sessions amb jocs de taula, dinàmiques amb conjunts Orff i audicions vivencials.

  • Treballem per projectes, potenciant la feina en equip. Destaquem el “Projecte Classicisme” i el “Projecte Barroc”, on els infants comencen a tenir consciència de la història de la música; amb “L’EMC en Directe”  oferim als alumnes petits concerts de música en viu. El “Taller de Petits Compositors” acosta els alumnes d’E4 al món de la composició, tot fomentant la seva creativitat. I amb “l’Auditori Preludi”, pares i fills gaudeixen de la música en família.

  • Incorporem noves metodologies de treball dins l’aula: fem servir les pissarres digitals, els Boomwhackers i un munt d’activitats innovadores, com els escape rooms, que fan que alumnes s’ho passin pipa! Ah!, i també estem molt orgullosos del nostre blog, que acumula visites d’arreu del món!

Cant Coral

La veu és el nostre primer instrument. Per això Cant Coral és l’assignatura vehicular de l’Escola. Els grups de Cant Coral participen en concerts i trobades, entre les quals cal destacar l’estrena anual d’una Cantata de Nadal, acompanyats de cor d’adults i orquestra simfònica. Els nostres nens canten com els àngels!

Les agrupacions

Al cinquè aniversari de l’EMC ens vam plantejar la creació d’agrupacions que permetessin als alumnes tocar en conjunt. A partir d’aquí, Orquestra, Banda, Orquestrina, Bandeta i Grup de Guitarres s’han convertit, sens dubte, en l’orgull de l’Escola.

Música moderna​

La música moderna ha arribat a l’EMC per quedar-s’hi:  tenim ànima rockera, i per això, cada cop més animem els alumnes de grau mitjà a participar a l’Aula de Modern. Allà,  pianistes d’ improvisació,  alumnes de cant, bateria, guitarra elèctrica i baix,  i els grups de combo preparen temes escollits per ells, i fan els arranjaments que després tocaran en directe. 

Els més petits de la casa

Els més petits també tenen un espai important dins de l’EMC. A les classes experimenten i se sensibilitzen amb la música, i també tenen l’oportunitat de lluir-se davant dels pares al Concert de Petits. Enguany, el 30 de març a la Sala Sagarra, ens oferiran la cantata El follet valent.

I tot això, ben amanit… amb audicions, concerts, trobades, setmanes culturals, tallers i molt d’amor per la música!

bottom of page