top of page

Un escape room ignasià

Aquest curs, seguint la proposta que ens va arribar des de l’equip de Línies de Força, hem preparat un escape room al voltant de la figura de sant Ignasi. 
1811_Pastoral_PerellóFerran.jpg

FERRAN PERELLÓ JIMÉNEZ
Director de Pastoral

Pastoral

Segurament ja sabreu que un escape room és un joc que té com a objectiu que un grupet de persones resolguin alguns reptes i enigmes en un espai tancat, amb l’objectiu de poder sortir-ne després d’haver aconseguit solucionar aquests reptes.

En aquest cas, es tracta de recuperar els llibres dels Exercicis espirituals i les Constitucions de la Companyia de Jesús escrits pel mateix sant Ignasi, que van ser amagats en una cambra secreta de la casa‒torre de Loiola (casa on va néixer el mateix sant Ignasi) quan els jesuïtes van ser expulsats d’Espanya en el segle XVIII. Els jesuïtes que van deixar-los allà, van protegir la sala amb alguns reptes, paranys i enigmes. Cal un equip valent capaç de recuperar els llibres i de sortir abans que els panys de la porta secreta no es tanquin definitivament...

És una proposta lúdica i divertida per aprendre alguns aspectes de la vida de sant Ignasi i de la història de la Companyia de Jesús. Va dirigida als alumnes de 4t d’ESO, que hi passaran en petits grups durant el tercer trimestre. Però no només a ells. També s’ofereix als diferents equips “adults” de l’escola, és a dir, a grups de tutors, a l’equip de gestió i administració de l’escola, a equips de coordinadors, fins i tot a l’equip directiu. L’hem creat aquest any i el voldrem utilitzar aquest curs i els següents. Si hi ha algun col·lectiu de l’escola interessat a passar per l’experiència, contacteu amb la direcció de Pastoral i ens organitzem. Només calen les ganes de passar-ho bé!

Us oferim alguna fotografia, però és millor no donar gaire pistes...

bottom of page