top of page
man-playing-acoustic-guitar-and-piano-cl

Concert breu o el so de la vida

La música, experiència viva, ens empeny a nous reptes.
unnamed.jpg

Ma. JESÚS CULLERÉ 

Directora

Professora de Guitarra

EMC

“El principi d’un concert és més privilegiat que el principi d’un llibre. Hom podria dir que el so, en general, gaudeix de més privilegis que les paraules. Un llibre conté les mateixes paraules que emprem cada dia (...) Els nostres pensaments s’expressen en forma de paraules; és per això que les paraules escrites han de competir amb les paraules que tenim a la ment. La música, en canvi, té a la seva disposició un món d’associacions molt més ampli gràcies a la seva naturalesa ambivalent: és, alhora, a l’interior i a l’exterior del món.

Daniel Barenboim,
El so de la vida. Llibres a l’abast, ed. 62

log musica.jpg
musica 1.jpg

1r MOVIMENT: Andante

Música i existència humana formen un tot indivisible. Sens dubte. Però aquesta humanitat, tan fràgil i vulnerable,  necessita enfortir els lligams amb el món que l’envolta, amb aquest món canviant i pensat per sobreviure i no pas per viure; i, alhora, redescobrir el món interior, íntim, savi i desconegut.

 

La música, el so, la intel·ligència auditiva, ens ajuda que la formació dels nostres infants i joves prengui camins més ferms i segurs tot desenvolupant habilitats i coneixements que el permetran aquesta doble connexió amb el món: l’extern i l’intern.

2n MOVIMENT: Adagio a piacere

Acabem un nou curs. El 16è. Diferent. Ple d’incerteses. Noves paraules, nous conceptes, noves rutines. Acabem un curs que prevèiem difícil i estrany, però que amb l’ajut de tots hem aconseguit fer-lo arribar al calderó final. Però la música, aquesta experiència viva, no s’atura i ens empeny a prendre nous reptes.

 

Ja fa dies que estem preparant el curs vinent. Les incerteses hi segueixen, així com el munt de preguntes sense resposta immediata que apareixen davant el paper en blanc quan inicies una obra musical. Però, enguany, comptarem amb un nou element que ens permetrà articular les idees musicals amb més facilitat: el nostre compromís de gestionar que els nostres alumnes, a partir del nivell mitjà, puguin presentar-se als exàmens dels diferents nivells (Grade) convocats pel Trinity College of Music (London). Dos dels nostres alumnes hi han participat aquest any amb un molt bon resultat i amb ganes de presentar-se al següent grade.

 

Aquest nou camí permetrà, als alumnes que ho desitgin, obtenir certificats amb reconeixement internacional (no titulacions), tant en el vessant de la Teoria Musical com en la de la pràctica i la interpretació de l’Instrument.

logos musica.jpg
musica 2.jpg

FINALE: Presto ma non troppo

Com si d’una sonata cíclica es tractés, a totes les escoles hi ha un tema recurrent, un “leitmotiv”, que ens serveix de fil conductor mentre desenvolupem el nostre disseny curricular: què volem incloure-hi el curs vinent? Quines noves propostes oferirem? No ha transcorregut la vivència d’un curs que ja planegem i visualitzem el següent. En el nostre cas, el punt àlgid d’aquesta experiència és l’inici del procés d’inscripció.

 

Hem iniciat el procés de matrícula per al curs 2021-22. Trobareu tota la informació a la pàgina d’inici de laNET i al web www.emcasp.org

musica 3.jpg

Esperem compartir amb vosaltres la il·lusió per la música.

anunci musica.jpg

Us deixem uns vídeos perquè gaudiu de la música de la mà dels nostres alumnes grans.

Ignasi Segura
Fantasia Impromptu, F. Chopin

Víctor Martínez
Concert piano

bottom of page