Concert breu o el so de la vida
La música, experiència viva, ens empeny a nous reptes.
Ma. JESÚS CULLERÉ
Directora
Professora de Guitarra
EMC
“El principi d’un concert és més privilegiat que el principi d’un llibre. Hom podria dir que el so, en general, gaudeix de més privilegis que les paraules. Un llibre conté les mateixes paraules que emprem cada dia (...) Els nostres pensaments s’expressen en forma de paraules; és per això que les paraules escrites han de competir amb les paraules que tenim a la ment. La música, en canvi, té a la seva disposició un món d’associacions molt més ampli gràcies a la seva naturalesa ambivalent: és, alhora, a l’interior i a l’exterior del món.”
Daniel Barenboim,
El so de la vida. Llibres a l’abast, ed. 62
1r MOVIMENT: Andante
Música i existència humana formen un tot indivisible. Sens dubte. Però aquesta humanitat, tan fràgil i vulnerable, necessita enfortir els lligams amb el món que l’envolta, amb aquest món canviant i pensat per sobreviure i no pas per viure; i, alhora, redescobrir el món interior, íntim, savi i desconegut.
La música, el so, la intel·ligència auditiva, ens ajuda que la formació dels nostres infants i joves prengui camins més ferms i segurs tot desenvolupant habilitats i coneixements que el permetran aquesta doble connexió amb el món: l’extern i l’intern.
2n MOVIMENT: Adagio a piacere
Acabem un nou curs. El 16è. Diferent. Ple d’incerteses. Noves paraules, nous conceptes, noves rutines. Acabem un curs que prevèiem difícil i estrany, però que amb l’ajut de tots hem aconseguit fer-lo arribar al calderó final. Però la música, aquesta experiència viva, no s’atura i ens empeny a prendre nous reptes.
Ja fa dies que estem preparant el curs vinent. Les incerteses hi segueixen, així com el munt de preguntes sense resposta immediata que apareixen davant el paper en blanc quan inicies una obra musical. Però, enguany, comptarem amb un nou element que ens permetrà articular les idees musicals amb més facilitat: el nostre compromís de gestionar que els nostres alumnes, a partir del nivell mitjà, puguin presentar-se als exàmens dels diferents nivells (Grade) convocats pel Trinity College of Music (London). Dos dels nostres alumnes hi han participat aquest any amb un molt bon resultat i amb ganes de presentar-se al següent grade.
Aquest nou camí permetrà, als alumnes que ho desitgin, obtenir certificats amb reconeixement internacional (no titulacions), tant en el vessant de la Teoria Musical com en la de la pràctica i la interpretació de l’Instrument.
FINALE: Presto ma non troppo
Com si d’una sonata cíclica es tractés, a totes les escoles hi ha un tema recurrent, un “leitmotiv”, que ens serveix de fil conductor mentre desenvolupem el nostre disseny curricular: què volem incloure-hi el curs vinent? Quines noves propostes oferirem? No ha transcorregut la vivència d’un curs que ja planegem i visualitzem el següent. En el nostre cas, el punt àlgid d’aquesta experiència és l’inici del procés d’inscripció.
Hem iniciat el procés de matrícula per al curs 2021-22. Trobareu tota la informació a la pàgina d’inici de laNET i al web www.emcasp.org
Esperem compartir amb vosaltres la il·lusió per la música.
Us deixem uns vídeos perquè gaudiu de la música de la mà dels nostres alumnes grans.
Ignasi Segura
Fantasia Impromptu, F. Chopin
Víctor Martínez
Concert piano