top of page
imatge1.JPG

Educar amb animals

Vivim en una societat on sovint ens podem sentir allunyats de la natura. Al cicle inicial hem volgut acostar-nos al món dels éssers vius oferint la possibilitat als alumnes de rebre a les aules la visita de diferents tipus d’animals.
MarineBorja.jpg

BORJA MARINÉ INDURAIN

Adjunt Direcció PIN Primària

PRIMÀRIA

logopin.jpg

Mirem, toquem i descobrim els animals

L’activitat a l’aula amb animals encén la consciència i el respecte vers els éssers vius. Gràcies a l’empatia que es desprèn del tracte directe amb animals volem donar a conèixer la importància dels animals salvatges en el cicle de la vida, tot tractant com correspon els conflictes que es generen de la seva captura, compra i tinença.

Amb aquest taller no es pretén fomentar la tinença d’animals, sinó la tinença responsable d’animals. Tots els animals que es custodien procedeixen de persones que per diferents motius no van voler i/o poder seguir cuidant-los. I es treballa dia a dia per millorar les seves condicions de vida i per donar-los una vida digne.

Durant l’activitat amb els animals a l’aula duem a terme tres grans línies d’actuació: en primer lloc volem fer conscients els nens i nenes sobre el significat de “segrestar” animals de la natura propera per tenir-los a casa. En segon lloc, volem fer comprensible els riscos que de vegades ocasiona la compravenda d’aquells animals que són capturats al seu lloc d’origen, posant en perill l’espècie. Finalment, parlem del problema de l’abandonament animal i els avantatges de l’adopció.

 

El taller efectuat a les aules durant aquest mes de maig té moltes possibilitats. Des de les sensacions que es produeixen en el contacte físic directe fins als sentiments que es desperten, tot passant per l’ètica, la moral i el respecte vers els animals. Ajudar a superar pors, sentir i expressar emocions i aprendre a tractar amb cura són algunes dimensions de l’experiència que han gaudit els alumnes de 1r i 2n PIN. Així mateix, es van tractant els aspectes més teòrics i les curiositats sobre els diferents tipus d’animals que ens visiten.

Com ja és tradició, en Jordi, l’educador que ha vingut a realitzar els tallers, ens ha portat diferents animals vertebrats. Un mamífer, una au, un amfibi i tres rèptils han estat els protagonistes de les jornades. Els hem anat veient d’un en un i els hem pogut tocar i sentir. Durant l’activitat, s’ha anat incidint sobre les característiques i peculiaritats de cadascun d’ells.

Els sis animals vertebrats que hem pogut gaudir aquests dies són molt especials. Però al cicle inicial hem volgut fer una petita estadística sobre quin ha estat l’animal que més els ha agradat. Aquí teniu els resultats!

grafic1.jpg
grafic2.jpg
bottom of page