top of page
aerial-view-of-eixample-district-barcelo

Creiem i creem un món millor

A l’AMPA de Casp tenim una comissió específica que treballa intensament en la reivindicació d’espais segurs i lliures de contaminació per als nostres infants.
image.png
Logo AMPA.jpg

YOLANDA FABREGAT
LAURA LLUESMA
ANNA MARTORI
MARTA HERRERO
VIRGÍNIA JULIÀ
LAURA PÉREZ
YOLANDA DOMÈNECH
FRANCETTE DUNYACH
ELISENDA DÍAZ
SÒNIA ELBAL

AMPA

Des de l’any 2010 al nostre districte se sobrepassen de forma sistemàtica els nivells legals de diòxid de nitrogen (NO2), i patim diàriament una qualitat de l’aire molt per sobre dels nivells màxims exigits per l’Organització Mundial de la Salut.

Captura de pantalla 2021-03-22 a les 13.

Cotxes i motos, tot i que representen tan sols un 24% dels desplaçaments a la ciutat, són la principal font de contaminació i soroll, tot monopolitzant pel seu ús exclusiu la major part de l’espai públic.

Hi ha nombrosos estudis que correlacionen contaminació amb casos d’asma infantil i deficiències en el desenvolupament cerebral dels infants. El grup de salut mediambiental de la Societat Catalana de Pediatria ha demanat recentment “mesures urgents per millorar la qualitat de l’aire a prop dels centres educatius perquè la contaminació atmosfèrica a causa del trànsit és un dels principals factors de risc per a la salut dels nens i nenes.”

L’aire que respirem cada dia, cada instant, a casa nostra, en els nostres carrers, a les nostres escoles, ens està perjudicant greument la salut.

I és per tot això que a l’AMPA de l’escola es va crear ja fa uns anys una comissió específica de pacificació, que ha treballat intensament en la reivindicació d’espais segurs i lliures de contaminació per als nostres infants. I som els que divendres sí, divendres no, organitzem els talls del c. Roger de Llúria. I cada cop ens acompanyeu més famílies que, junt amb els gegants de l’Escola, els nostres grallers de luxe, alguns guixos de colors i les mans d’artista dels nostres fills i filles, aconseguim tots plegats un moment on somiem com volem que sigui el futur de Jesuïtes Casp.

Per caminar en aquest sentit, treballem amb la plataforma d’Eixample Respira i amb la #Revolta escolar, un moviment veïnal que es va crear per millorar la qualitat de l’aire que respirem diàriament. Hem assistit a la darrera reunió amb l’Ajuntament de Barcelona de la seva mà, i en breu tindrem una segona reunió on podrem exposar les nostres propostes, que són, entre altres:

  • Substituir un carril de circulació per una vorera més ampla als c/ Pau Claris i Roger de Llúria.

  • Peatonalitzar el c/ Casp, amb arbres, bancs, espai de socialització i joc.

  • Pàrquings per a bicis i patinets repartits al llarg de tota l’escola.

  • Ús del xamfrà de Pau Claris i de Llúria amb Casp per als infants (col·locació de pilones).

  • Vegetació per protegir dels carrils dels cotxes.

  • Limitació carrils velocitat a 30, i panells informatius “Atenció Zona Escolar”.

  • Tanques protectores a tota la vorera del carrer Llúria.

Amb tot això demanem a les diferents administracions competents una solució immediata a aquest greu problema de salut pública.

Us convidem a formar part d’aquest clam, i us agraïm la vostra presència cada quinze dies als “Divendres sense cotxes” a Roger de Llúria.

Volem que l’entorn de l’escola sigui saludable i segur, i ho farem possible!

bottom of page