top of page
EE_19-20_4.JPG

Voluntariat a Casp

La pandèmia ens ha canviat a tots però el voluntariat de Casp segueix lluitant per dur a terme les activitats.
PEP GUARIDO.jpg

PEP GUARIDO

Director del MENOF de Casp

MENOF

Sí, molts ja ho sabeu; però no per això hem de deixar de recordar-ho de tant en tant. Parlo del voluntariat a Casp, d’aquells alumnes de batxillerat i exalumnes que dediquen molt de temps a activitats d’escola perquè els més petits gaudeixin tant o més com ho van fer ells anys enrere. Tenim entrenadors i monitors en els equips esportius, al taller de teatre, a l’esplai, a les sortides de GPAC i als equips de colònies i campaments i de l’Escola d’Estiu.

La pandèmia ens ha canviat a tots però el voluntariat de Casp segueix lluitant per dur a terme les activitats. Treballen fent tot el possible per complir els protocols sanitaris i les normatives de restriccions i tot i això, segueixen endavant, els motiva i encoratja per a què tot surti bé un any més pel bé dels infants.

Tots els que hem viscut aquesta experiència en algun moment de la nostra vida som conscients de la importància que té i portem l’ADN Casp allà on anem. 

Vull reconèixer i agrair aquest esforç que fan i us demano que entre totes i tots seguim cuidant-los perquè són un dels valors afegits més important que tenim a l’escola.

ESCOLA D’ESTIU EN ESSÈNCIA

 

La passada edició de l'Escola d'Estiu va posar a prova tot l'equip de monitors/es perquè calia reformular el casal per adaptar-se a la nova situació. Després de molts dubtes, pors i inseguretats l'equip de més de 70 monitors/es ho vam fer, amb un somriure. Fins i tot, l'edició passada ens ha fet millorar com a equip i hem après moltes coses, estem fent créixer l'Escola d'Estiu a un ritme vertiginós en els últims anys per complir el nostre objectiu de la manera més fidel possible, que no és cap altra que tothom, nens/es i monitors/es dugui la samarreta del sol gaudint d'un mes màgic.

L'Escola d'Estiu avança, mantenint “la nostra essència”. Parlem dels monitors/es suports, els que treballen des del voluntariat i que no només es deixen l'energia, les ganes, la motivació i la il·lusió amb els infants durant el mes de juliol, sinó que també ho fan des del mes de març quan l'equip comença a preparar els dossiers d'activitats. El tren ha avançat tants anys perquè ells ho han fet possible amb la seva dedicació.

El treball des del voluntariat té dues funcions indissociables que tenim ben presents. D’una banda enriqueix a la persona perquè aprèn a actuar de manera altruista, treballa des de la vessant més humana, en equip, té responsabilitats i sobretot aprèn dels infants. D’altra banda, els nens i nenes aprenen a créixer amb aquest entorn de voluntariat, el valoren i l’aprecien fins al punt que, quan poden ser-ho, demanen ser monitors/es perquè volen tornar tot el que ells han rebut, i al cap d'uns anys alguns en són els responsables i coordinadors.

El lligam que es crea entre l'infant i la màgia de l'educació en el lleure de Casp són úniques i especials. A l'Escola d'Estiu ho tenim clar, perquè com deia el Petit Príncep "només s'hi veu bé amb el cor; l'essencial és invisible als ulls".

EE_2.JPG
EE_1.JPG
EE_19-20_2.jpg
GCCC_Casp25_1.jpeg
201025_SortidaGPAC_.jpeg

GCCC EN MARXA

 

Famílies, tenim un únic desig: poder tornar a fer colònies i campaments. Això és el que demanem els joves que formem part del GCCC. Poder tornar a fer un cim o córrer per un camp de gespa verda. Qui ens hagués dit fa dos anys que aquests serien els nostres somnis?  

Les videotrucades, els correus electrònics i el Drive no paren de treure fum. Tots amb un únic objectiu: poder gaudir amb seguretat del lleure que tant estimem i tan essencial és. GPAC i Esplai Casp ja ho estan fent possible!

Jugar, córrer, saltar, caminar, escriure, pensar, disfressar-se, dormir, banyar-se, enfilar-se, cantar, riure, riure molt. Aquestes són accions que trobem a faltar i que volem reinventar-les a la realitat tan estranya que ens ha tocat viure.

I és que aquests dies, des de casa, amb una tassa de cafè i una manta, pensem com estarem els deu dies a l’estiu amb la cantimplora en mà i la gorra al cap.

Les circumstàncies que estem vivint posen de relleu, ara més que mai, la necessitat del nostre projecte: marxar a la natura, contemplar el cel estrellat, observar les granotes com salten al riu, valorar el silenci dels cims, fer cabanes enmig d’un bosc i emocionar-se amb un parell de guitarres i un cançoner. Tot això només és possible amb la vostra confiança que any rere any dipositeu en els nostres equips.

Ens sentim molt afortunats de poder viure aquest projecte amb els infants de l’escola, de poder-los acompanyar en el seu creixement i crear experiències inoblidables.

Ho tenim tot en marxa. Us hi esperem!

bottom of page