top of page
20210211_133802.jpg

Formació 3r TQE (Tercer i Quart d’ESO)   

ESO - BATX / ALUMNES

Els professors que han estat fent la formació del TQE ens expliquen, entrevistats per alumnes,  que el principal objectiu per realitzar aquesta transformació en l'ensenyament ha estat ajustar la manera d'ensenyar a la manera real d'aprendre. 
Giménez Sara.jpg

SARA GIMÉNEZ

Coordinadora 1r de Batxillerat

Responsable de la implementació TQE

ELISABET NOVELLAS (2).jpg

ELISABET NOVELLAS

Alumna 3r ESO

BRUNO SEGURA.jpg

BRUNO SEGURA

Alumne 3r ESO

Tot just tornàvem de les vacances de Nadal que l’equip de 3r TQE ens vam submergir en el territori TQE. Estàvem molt emocionats; des de la formació de l’equip era la primera vegada que ens trobàvem tots plegats. 

I calia conèixer-nos bé. Dos dies passejant per les nostres vides; per les llums, per les tempestes, pels somnis, pels desitjos, les vivències… Escrivint i compartint; tot un exercici de transparència i generositat.

A partir d’aquí, calia conèixer a fons l’essència del canvi, la raó de ser on som, els motors de la transformació pedagògica que, ara fa més d'una dècada, les nostres escoles van iniciar. Com i per a què aquell Horitzó 2020, ara Horitzó +, havia nascut.

A poc a poc vam anar aterrant i concretant; treball en equip, l’avaluació, la neurociència i l’aprenentatge, l’atenció a la diversitat i els ABPs i els programes: les estrelles del TQE. Fins i tot ens vam permetre somiar l’escola que voldríem tenir. I ho vam fer de la mà de magnífics experts que, malgrat la mascareta  o la virtualitat fins i tot van compartir el seu saber i la seva experiència. Van il·luminar-nos i fins i tot van sorprendre’ns, però el més interessant és que varen fer-nos qüestionar moltes coses i encetar moment de debat molt enriquidors. Fer d’alumnes ens va encantar. 

Tot això, enmig de molt bon humor i, tot s’ha de dir, una bona dosi de xocolata i gominoles.

ELS PROFESSORS

Els professors que han estat fent la formació del TQE ens expliquen que el principal objectiu per realitzar aquesta transformació en l'ensenyament ha estat ajustar la manera d'ensenyar a la manera real d'aprendre. Es mostren especialment il·lusionats per l'equip de persones amb les quals compartiran aquest nou projecte. Destaquen que al TQE, en relació amb el 2n cicle actual, augmenta l'acompanyament de l'alumne, destaquen com el treball amb altres companys possibilita l'aprenentatge entre iguals i com el que aprenen els alumnes és més significatiu i conscient

20210211_133815.jpg

ELS ALUMNES

Alumnes de 2n NEI expliquen als seus companys del 3r actual les seves expectatives respecte de la nova etapa que començaran el proper curs.

boto video.png
00:00 / 01:10
bottom of page