top of page

Un museu al MOPI

Tot just iniciar el segon trimestre, a infantil vam rebre una sorpresa. Un artista ens havia enviat una carta a cada curs i ens proposava un repte: el podíem ajudar a convertir l’escola en un museu?
Mariona Molina.jpg

MARIONA MOLINA

Mestra del MOPI

MOPI

Al MOPI ens agrada expressar-nos mitjançant diversos llenguatges i el llenguatge plàstic n'és un. Dibuixar, pintar, representar, modelar... expressar-nos mitjançant el llenguatge artístic, forma part de la nostra vida, així que no ens ho vam pensar dues vegades i vam acceptar la proposta sense dubtar-ho. Començàvem el Node EXPRESSEM!

Quins passos vam seguir per aconseguir convertir l’escola en un museu?

 

fase1.png

FASE I: Provocació inicial

Cada curs va rebre una carta d’un artista diferent. A P3 Mondrian, a P4 Tàpies i a P5 Miró ens animaven a descobrir i reproduir les seves obres.

fase2.png

FASE II: Preguntar-se

Qui és aquest artista? Quines obres ha fet? Amb quines tècniques? Quins són els seus colors preferits? Què sentim quan mirem les seves obres?...

fase3.png

FASE III: Investigar

Vam descobrir les obres de l’artista: què s’hi representa? Amb quin material s’ha elaborat?...

fase4.png

FASE IV: Aplicar

Vam crear un museu a l’edifici del MOPI amb les nostres pròpies creacions, inspirades en les obres de l’artista.

fase5.png

FASE V: Comunicar

Compartim la nostra visió de les obres amb vídeos i fotografies i del procés que hem seguit durant el Node.

fase6.png

FASE VI: Reflexionar

Amb l’ajut de l’organitzador gràfic vam anar construint la seqüència del que hem fet durant tot el Node. Revisem el que hem après.

Vam aconseguir superar el repte?

I tant! El museu va ser tot un èxit! Tot l’edifici estava decorat amb les nostres obres i era un goig passejar per la planta baixa, veure les escales ben engalanades i entrar a les aules per admirar les parets plenes de creacions inspirades en Mondrian, Tàpies o Miró.

 

Per acabar de conèixer i descobrir cada artista, P4 i P5 van anar a la Fundació Tàpies i al Museu Miró, respectivament, per veure in situ i amb els nostres propis ulls, les obres reals de cada pintor i escultor.

 

Com vam gaudir aquest Node d’aprenentatge! Va quedar demostrat que els nens i les nenes del MOPI són tots uns artistes!

e2.jpg
bottom of page