top of page
books-randomly-stacked-shelf.jpg

Lectures d’antics alumnes per retrobar-nos amb Sant Jordi

Hi ha molts antics alumnes que escriuen, i molts llibres de l’entorn de Casp que mereixen una oportunitat. Per això volem recomanar una breu llista de llibres que, per un motiu o l’altre, us permetran retrobar-vos amb el proper Sant Jordi
AnticsAlumnes_VizcarroMarc.jpg

MARC VIZCARRO

Vicepresident d’Antics Alumnes Casp

logo rodo antics casp copia.png

ANTICS ALUMNES

Tant se val si els regalareu o us els donaran en un gest d’amor en la festa més nostrada que acompanya els catalans. Sant Jordi és a la cantonada i, des dels Antics Alumnes hem cregut oportú escollir alguns llibres que, potser, us agraden per la  humanitat i/o saviesa que impregnen les seves pàgines. Són llibres de Casp perquè parlen de gent de Casp o estan fets per gent de Casp. Tant hi fa si han estat antics alumnes, pares d’alumnes o persones importantíssimes per entendre la seva història. Tots som Casp.

llibre 45.jpg

Raimon Algueró i Fortuny, S.I., L’amic, el muntanyenc, el mestre, el capellà.

JESÚS RENAU

Editorial Claret

Que el Raimon Algueró ha marcat una època en diverses generacions de Casp és un fet, i res millor que un llibre on conèixer-lo en totes les seves vessants, totes humanes i cadascuna d’elles abocades a servir els altres. Coordinat pel jesuïta Jesús Renau, en aquest llibre tornareu a reviure la seva persona, el seu record se us farà viu, tornareu a somriure i, potser, alguna llagrimeta us caurà galta avall...

llibre 2.jpg

2 metges i 1 pandèmia, la vida i el que l’envolta.

GEMMA BRUNA,
en conversa amb els doctors Jaume Padrós i Josep Maria Argimón, amb pròleg de Begoña Román

Símbol Editors

El passat Dia de l’Antic Casp era especial, havíem de fer-lo en línia i tractar la pandèmia de la Covid-19 des de l’humanisme que vam aprendre a Casp. Per això, l’antiga alumna Gemma Bruna va moderar una taula rodona amb qui també fou antic alumne de Casp i president del Col·legi de Metges de Barcelona, el doctor Jaume Padrós, i amb un pare d’antics alumnes de Casp, el doctor Josep Maria Argimón. D’aquella conversa van decidir fer-ne un llibre, de recent publicació, que aborda tot allò i molt més en un fil de converses, amb el rerefons de l’epidèmia del coronavirus, sobre la vida, la mort, l’humanisme, els valors socials i la medicina. En el llibre també hi ha intervencions de les metgesses i antigues alumnes Beatriu Bilbeny i Esperança Martín, aquesta última afectada per la Covid persistent. S’inicia amb el pròleg de la filòsofa Begoña Roman, també mare d’antics alumnes de l’escola.

Com veieu, tot queda a casa.

llibre 3.jpg

100 històries del còrrer

XAVIER BONASTRE

Cossetània Edicions

Si des de l’Associació d’Antics Alumnes ens hem decidit a recomanar aquest llibre de Xavier Bonastre no és tan sols per la seva faceta de periodista de TV3, escriptor i antic alumne, que també, sinó perquè hi parla de les experiències vitals que l’esport i, concretament, el fet de córrer, li ha aportat. Cal recordar que ara fa poc més de dos anys, el popular periodista va partir una oclusió intestinal que el va dur a estar diversos dies en coma induït i a sentir-se a les portes de la mort. En aquest llibre, escrit després d’aquesta experiència, Bonastre fa una reflexió sobre la vida i el valor de viure-la des de l’esport.

llibre 4.jpg

Revolució a les aules

NÚRIA MARTÍNEZ RIBOT

Grup 62

Especialitzada en educació, la periodista i antiga alumna de Casp Núria Martínez Ribot segueix les polítiques educatives i els moviments de renovació pedagògica a Catalunya. En un moment de boom d’escoles d’educació avançada, s’ha dedicat a explicar en què consisteix la innovació i quin és el funcionament d’aquests centres. Són necessaris els deures? Cal fer exàmens per avaluar el coneixement dels nens? S’ha de prohibir el mòbil a les aules? Realment fan falta els llibres de text en un món on tot es troba a internet? L’escola catalana del segle XXI està vivint una època de canvis i l’autora els recull en aquest llibre.

llibre 1.jpg

Autopista

JOAN MANUEL SOLDEVILLA ALBERTÍ

Grup 62

A part de ser un reconegut tintinòleg, l’antic alumne Joan Manual Soldevilla Albertí també és autor de ficció, com ho demostra el seu darrer llibre. L’Andrea i els seus petits fills –en Santi, en Víctor i en David– emprenen un llarg viatge amb cotxe després de patir una terrible desgràcia. El que sembla una plàcida excursió terapèutica és, en realitat, un salvatge i obsessiu projecte criminal que els arrossega tothom per aquesta ruta envoltats de tebeos de La Patrulla dels Castors, obsessionats pels cotxes de la marca Fiat, hostatjant-se en Novotels, cantant cançons i devorant quilòmetres per les autopistes d’Europa. Així viuran una estranya road movie, prodigiosa i perversa, que, narrada amb ritme inexorable i trepidant, ens mostra com els límits entre el seny i el desequilibri són tan difusos com inquietants.

bottom of page