top of page
alumnes_imatge_2.jpg

Orientació acadèmica a 4t d’ESO

Sessions informatives. Sortides academicolaborals.
ELISABET NOVELLAS (2).jpg

ELISABET NOVELLAS

Alumna 4t ESO

BRUNO SEGURA.jpg

BRUNO SEGURA

Alumne 4t ESO

ALUMNES

L’alumnat de 4t d’ESO porta uns mesos assistint a diverses sessions informatives de les seves sortides academicolaborals. Per al professorat, que l’alumne tingui presents tots els camins que pot recórrer i que ho discuteixi amb els seus pares/tutors legals és transcendental per poder escollir adequadament quins seran els seus objectius un cop acabi l’ESO.

Cicles formatius 

Durant una tutoria, l’alumnat va tenir la sort de poder atendre via videoconferència una presentació de Fernando Manzano. L’especialista en cicles formatius va mostrar totes aquelles sortides acadèmiques més pràctiques que es donen als centres Jesuïtes del Clot, Sarrià i Bellvitge i va dirigir-se a tots els alumnes que buscaven no fer un batxillerat. Va insistir que fer un cicle no descartava l’opció d’estudiar una carrera, sinó que era una camí diferent pel qual podies accedir-hi igualment.

Flyer A4 Oferta JE2022_OK-2.jpg
Oferta formativa Jesuïtes Educació
Formació professional

Batxillerat  

María Bilbao (directora de secundària a Jesuïtes Casp) va tenir el detall d’anar classe per classe explicant quines característiques té el batxillerat a Casp i a quins canvis s’ha vist sotmès darrerament. Va subratllar (entre altres molts valors) que el professorat de batxillerat té com a objectiu no només instruir-nos acadèmicament i preparar-nos per a la selectivitat (examen que aproven gairebé tots els alumnes que cursen el batxillerat a Casp) sinó educar-nos tant èticament com sentimentalment. Fer de nosaltres ciutadans coherents, civilitzats i amb esperit emprenedor. 

04 Triptic BATXILLERAT_CASP_portada.jpg
+ Informació
Batxillerat Jesuïtes Casp

Shadow Work  

Juanjo Redondo (coordinador de 4t ESO) va presentar la iniciativa “Shadow Work”; que consisteix a observar durant un dia sencer (de 8 a 17 h) un adult que exerceixi un treball que a tu t’agradaria exercir (metge, matemàtic, filòleg, professor…). El fet de passar tot el dia amb aquesta persona permetrà que l'alumne consideri si aquest és o no el treball adequat per a ell/ella i que experimenti (superficialment) què és el món laboral.

Saló de l’Ensenyament 

El curs sencer farà una sortida que ocuparà tot un matí on visitaran el Saló de l’Ensenyament (Fira Internacional de Barcelona). Durant aquesta sortida l’alumnat podrà visitar les diferents parades que corresponen a carreres universitàries i graus. És una oportunitat per decidir si estudiar una carrera o no i per escollir (en cas afirmatiu) on la voldries estudiar (les parades no corresponen a institucions únicament catalanes).

La nostra experiència

bottom of page