top of page
A_C_1r2nPIN_220131_4.jpeg

Paraescolars culturals

Paraescolars Culturals ha estat una àrea de MENOF (Model Educatiu NO Formal) en auge aquests darrers anys amb unes xifres que han arribat als 400 alumnes. 
gemma fortuny 2.jpg

GEMMA FORTUNY

MENOF Cultural

MENOF

Les nostres activitats més veteranes són anglès, escacs, teatre i informàtica. Amb els anys hem anat afegint-ne de noves. Arts&Crafts, Còmic i Robòtica on s'usa l'anglès com a llengua vehicular. La cultura implica creació i tornar als valors que perduren; és el cas del Crochet, una activitat molt exitosa, en contrast amb la modernitat tecnològica més actual de Disseny 3D i Programació. Oferim un ampli ventall de propostes culturals per a alumnes amb inquietuds diverses.

Arts&CraftsCòmicLettering, Crochet, Escacs i Robòtica són activitats d'èxit a Paraescolars Culturals. L'art i la tecnologia es troben a les activitats Culturals de Casp, on els nens i nenes gaudeixen de noves i tradicionals maneres d'expressió artística. 

 

Les activitats culturals més lligades al món de l'art  a Casp ens les ofereix Activa, una empresa lligada al món de l'oci educatiu i a la vegada especialitzada en l’ensenyament en llengua vehicular anglesa. Tenim una oferta diversa d’activitats artístiques: Arts & Crafts, Còmic i Lettering.

Arts&Crafts

Arts&Crafts en anglès els i les alumnes poden experimentar amb l'art en totes les seves múltiples formes. Es fan activitats de pintura, dibuix, manualitats, escultura, collage, scrapbooks... tot usant diverses tècniques adaptades a les seves edats; des d'infantil fins a primària inicial. El nostre objectiu és promoure la creativitat de l'alumnat i fer-lo partícip en aquesta vivència artística. També seguim les festivitats de l'any i temàtiques actuals.

Còmic

Còmic en anglès és una activitat que oferim a PIN i els primers cursos de NEI. Amb el novè art animem l’alumnat a utilitzar la seva imaginació, inspirant-se en còmics i tires clàssiques per a infants i joves. Els còmics ajuden a estimular la producció escrita i fomentar el plaer de la lectura, i se sap que afavoreixen la capacitat memorística.

Lettering 

Lettering en anglès ha estat un fenomen global sorprenent en l’àmbit de la creació artística. L'art de dibuixar lletres amb les eines de les quals disposem actualment ha significat retornar a la cal·ligrafia amb un enfocament actual. És una activitat que ajuda a millorar la bona presentació dels treballs dels alumnes i la seva organització d'idees.

Crochet

Crochet, amb Anna Bachs al capdavant, també ha tingut una àmplia acollida des del moment en el qual el vam implementar, amb tots els grups plens. El ganxet té molts avantatges: fonamentalment, afavoreix l'atenció i l'activitat motora, concretament la motricitat fina. Els alumnes ja han realitzat moltes creacions artesanals seguint un patró: complements de moda (gorres, bufandes, tops, accessoris per al cabell...) i petits objectes (ninos, posa-llapis, estotjos...). 

Escacs 

Els Escacs a Casp són dins de l'àmbit cultural,  i és que els escacs són considerats també un art a més d'una ciència i un esport. És una activitat de desenvolupament intel·lectual molt beneficiosa per a la nostra mainada. A Casp tenim el privilegi de comptar amb reconeguts escaquistes i especialistes en la matèria, antics alumnes, en Jorge Aguadero i l'Albert Castillo, a més d’en Daniel Ros. Aquesta activitat ha incrementat de manera considerable les inscripcions aquest darrer curs.

Robòtica 

Amb Robòtica en anglès tenim la simbiosi de dues àrees de futur, la programació i la llengua anglesa, crucials en l'àmbit educatiu i en el futur laboral dels nostres estudiants. Els i les alumnes cliquen un codi, programen robots, fan volar drons, treballen amb kits de Lego amb motor, dissenyen en 3D i quan arriben a l’ESO es preparen per a la competició internacional Lego League, en la qual participem des de fa quatre cursos. Aquesta activitat la porta a terme PlayCode Academy, una entitat centrada en el món tecnològic a les escoles i també en l’àmbit universitari. 

Escacs
Escacs
Escacs
Escacs
Escacs_5è6èEP_220204_5
Crochet
Crochet
Crochet
Crochet
Crochet
Arts&Crafts
Arts&Crafts
Arts&Crafts
Arts&Crafts
Robòtica
Robòtica
Robòtica
bottom of page