top of page

Storytelling

Els contes són un dels recursos més utilitzats en qualsevol aula d’educació infantil per fomentar el llenguatge i la imaginació, a més a més dels beneficis emocionals que aquests comporten tant per als infants com per als adults. 
laura campos.jpg

LAURA CAMPOS

Mestra del MOPI

MOPI

Els contes per als nens i nenes és una eina que ofereix l’oportunitat de conèixer el món que els envolta. L’experiència de compartir un conte genera un vincle de companyonia i de temps de qualitat entre els uns i els altres. Compartir i explicar contes, doncs, és una experiència que els nens i nenes gaudeixen i que no obliden.

2.JPG

Els contes en el MOPI són un eix transversal per tots els beneficis que comporten en el desenvolupament del llenguatge i l’oportunitat de conèixer altres cultures, valors... Per aquest motiu, des del MOPI apostem per utilitzar els contes per desenvolupar la competència en llengua anglesa dels més petits. Els contes ens permeten que els infants s’exposin a la llengua anglesa amb un llenguatge ric, comprensiu, estructurat i significatiu, que dona seguretat a l’infant, alhora que l’ajuda a desenvolupar les habilitats d’escolta i parla en aquesta llengua.

Com ho fem?

 

Aquest any al MOPI hem decidit incrementar les hores d’exposició a la llengua anglesa i, a tots els cursos, duem a terme activitats de “storytelling”. Concretament, a MOPI 3 hem apostat per realitzar 30 minuts diaris d’aquesta dinàmica. Els contes són seleccionats prèviament, els quals tenen una estructura repetitiva que ajuda als nens/es a poder comprendre la història i a introduir-los en l’ús significatiu de la llengua anglesa. A més a més, alguns dels contes que expliquem són coneguts pels infants en altres llengües, com per exemple: Els tres porquets o La caputxeta vermella. D’aquesta manera, poden fer servir el coneixement previ que tenen per poder seguir l’argument del conte en llengua anglesa. Aquests contes, però, es van explicant diàriament i durant un període de temps específic, fent ús de diferents recursos: titelles, suport visual, conte físic, role-play. Així doncs, l’infant integra el vocabulari que va aprenent en el seu dia a dia, donant-hi un ús funcional i, sobretot, d’una manera lúdica i motivadora com és l’storytelling.

 

3.JPG
1 2.jpg
bottom of page