top of page

Musiquem junts!!!

No hi ha cap altra experiència comparable a la de fer música amb els amics. 
Foto_Núria_de_Canals.jpg
pictologo.jpg

EMC

Els vincles que es creen, les experiències viscudes, els assajos i els nervis compartits… L’amistat nascuda de la música és per a tota la vida!  Per això les agrupacions són l’ànima de l’Escola de Música: el metrònom que marca el pols vital de l’Escola i que ens compassa. 

Per això avui us presentem les agrupacions de l’EMC  de la mà dels seus directors i caps de departament. 

NÚRIA DE CANALS JIMÉNEZ
Secretària acadèmica

Cap del Departament de Llenguatge Musical de nivel Elemental

picto03.jpg

Cant Coral

Solem dir entre nosaltres que el Cant Coral és l’assignatura vehicular de l’Escola. I és, sens dubte, una matèria transversal en  la qual nens d’entre 8 i 12 anys canten junts, ballen i es diverteixen, alhora que aprenen les bases de la tècnica vocal i a  tenir cura del seu primer instrument: la veu. És una experiència enriquidora, que completem amb concerts  espectaculars.

Patrícia Rojas

Directora de Cant Coral

Professora de Cant i Llenguatge Musical

Coral 3.jpg
picto02.jpg

Orquestra

L’orquestra és un punt de trobada musical entre tots els alumnes de corda. En un context de grup, la música flueix amb molta més facilitat i podem treballar moltes coses que a la classe individual s’escapen. A partir d’un repertori súper variat, durant tot l’any fem diferents concerts i toquem amb altres agrupacions: corals, banda, altres orquestres, intercanvis, solistes, etc.

Sempre toquem música de tots els estils, des de moviments de simfonies del s. XVIII a música de pel·lícules i també grans èxits del pop i del rock. Cada any fem un mínim de tres concerts (un d’ells sempre benèfic) i sempre acabem el curs amb un “stage” de dos dies, quan orquestra i banda aprofitem per treballar el repertori que farem plegats al concert de final de curs.

Borja Mascaró

Director de l’Orquestra i l’Orquestrina

Professor de violí

Orquestra 5.jpg
picto05.jpg

Música de Cambra

És  el format més petit dels conjunts de l’Escola. En duets de piano a quatre mans, o bé en trios o  quartets, els nostres joves músics aprenen a ser peces dins d’un sistema musical complex. I també reforcen valors importants per a la vida: escoltar el company, cedir el torn, ser responsable de la seva feina per millorar la qualitat del conjunt… I divertir-se fent música, que és el més important.

Núria de Canals

Responsable de la Música de Cambra

Cambra 1.jpg
trompeta.png

Banda

Els instruments de vent s’agrupen en aquesta formació perquè el seu timbre tot i ser divers (saxos, clarinets, flautes, trompetes...) té una major facilitat per encaixar i formar un pla sonor molt ric. Però no només és un espai musical dels instruments de vent, sinó que també és un espai on conflueixen moltes personalitats diferents i formen un teixit emocional que fa que el resultat musical sigui molt més ple. 

La banda és una agrupació musical, emocional, personal que enriqueix els seus membres a través de les vivències i experiències en tots els àmbits de l’individu. I tot això es pot obtenir pel simple fet de tocar un instrument de vent.

Raül Viana

Director de la Banda 

Cap de Departament d’Instruments de Vent

Professor de Saxòfon

Banda 5.jpg
picto04.jpg

Combo

El Combo és la culminació de l'experiència musical dels alumnes de música moderna. El primer any aprenen els recursos bàsics per tocar cançons. Molts cops no saben que la música funciona com un engranatge perquè estan acostumats a tocar sols, sense un tempo comú al qual s'han de sotmetre i pactar entre tots. Quan comencen a tocar en conjunt s'adonen que no han de fer tantíssim instrumentalment, només treballar per l'equip, per la sonoritat final. En aquest punt abandonen la individualitat per treballar en comú i quan es connecten entre ells i comencen a interactuar els veig les mirades de felicitat: això funciona.

Albert Casanova

Responsable dels Combos

Cap de Departament de Música Moderna

Professor de guitarra eléctrica, baix elèctric i composició moderna

Combo 3.jpg
bottom of page