top of page

Les Olimpíades

Són diversos autors que fan ressò sobre la importància de promoure la creació d’un vincle entre la família i l’escola, aquest és un repte fonamental de les institucions educatives del segle XXI (Bolívar, 2006; Gubbins, 2012; Santelices y Scagliotti, 2005).
1906_MOPI_Olimpíades_DelgadoMaria.jpg

MARIA DELGADO 

Mestra d’infantil

1906_MOPI_Olimpíades_GarciaMarta.png

MARTA GARCIA

Mestra d’infantil

MOPI

1906_MOPI_Olimpíades_foto_10.jpg

Ramis (2016) ens explica que la relació entre les famílies i l’escola, i encara més la relació entre els pares i mares i els docents, és complexa, però tenim quelcom valuós en comú i l’objectiu que ens uneix és procurar la millor educació per a les criatures. Per aquesta raó, considerem que la família té un paper fonamental a la nostra societat ja que és el principal agent promotor de les relacions i la creació dels valors. Ens ha de quedar molt clar, com a mestres, que tant aquestes com l’escola són clau perquè l’alumnat progressi, per tal d’aconseguir una persona conscient, competent, compassiva i compromesa, rica en valors, capacitats, competències i aprenentatges per tal que pugui formar part de la societat.  

 

Des de Jesuïtes Educació i, més concretament des del MOPI, compartim aquesta visió i és per això que les famílies formen part del nostre dia a dia a l’escola amb l’objectiu que participin activament en el procés d’ensenyament i aprenentatge de l’alumne. Proposem moltes activitats al llarg del curs per enfortir el vincle i una d’elles són les Olimpíades que organitzem a final de curs. Teniu ganes de saber què hi fem?

 

Primerament ens organitzem en grups de 15 nenes i nens acompanyats pels mestres del MOPI i anem al pati de grans de l’escola! Allà, els pares i les mares s’encarreguen de preparar, explicar i dinamitzar les proves esportives. Fem relleus, salts de llargada, jocs de punteria, el joc de les cadires amb cèrcols, llançament de disc, jocs amb globus i un circuit al gimnàs. I finalment, ens ajuntem tots i totes: nens i nenes, pares i mares i mestres del MOPI i ens remullem una mica per refrescar-nos de la calor.

 

És un dia molt especial perquè gaudim, compartim, riem i ens emocionem! Amb aquestes vivències aconseguim crear un vincle entre l’escola i la família per aconseguir el desenvolupament integral dels nostres alumnes.

bottom of page