top of page
IMG-20201117-WA0005.jpg

Infermeria

Aquest nou curs la feina a la Infermeria ha sigut força diferent de la d’altres anys. Us explico com ho hem fet aquests primers mesos.
IMG_20201016_191916837_MP.jpg

NATÀLIA COLINA SANCHEZ

Infermera escolar

boto grafic.png

Consells per a una quarentena segura d'infants i adolescents
Generalitat de Catalunya   /Salut

boto grafic.png

Guia sobre les quarantenes escolars
Generalitat de Catalunya   /Salut

slider-salut-escola.png_191393041.png

Canal Salut
Generalitat de Catalunya   /Salut

EQUIP DE GESTIÓ

L’objectiu primordial ha estat, en tot moment, atendre tothom que ho necessiti amb la màxima seguretat possible. Hem prioritzat l’atenció de l’alumnat i el control de la pandèmia a la nostra escola. 

 

Per poder atendre els accidents, les indisposicions, les consultes sobre salut, el control de malalties cròniques, l’administració de les vacunes, etcètera, hem adaptat tots els protocols de tal manera que, tant la forma d’accedir a la Infermeria com la manera que tenim d’atendre han canviat:

  • Ara sempre cal trucar abans de venir (excepte en situacions urgents) per tal d’avaluar el motiu, la manera i el moment per fer-ho. Així evitem la coincidència d’alumnes de diferents Grups Estables de Convivència i l’entrada d’alumnes amb símptomes de sospita COVID (per tal de no contaminar l’espai comú). 

  • Sempre adoptem mesures de protecció, tant per a l’alumne/a com per a nosaltres i la resta de personal (docents, monitors, etc.).

  • Hem instaurat un nou circuit de circulació i una distribució que afavoreix la ventilació i la desinfecció de tot l’espai. 

  • Disposem d’una Sala Covid, fora de l’espai propi d’Infermeria, que compleix els criteris de seguretat i afavoreix el millor maneig de la gestió dels casos de sospita.

 

Alhora, fem vigilància de tots els casos relacionats amb la COVID-19, tant dels alumnes com de qualsevol educador/a, per tal que el seu impacte a l’escola sigui el més controlat possible. 

 

Els tutors i tutores son les persones referents per a cada alumne/a i família i son ells qui reben totes les notificacions del seu GEC. Si hi ha casos de sospita o casos confirmats es trasllada la informació a la Comissió de Seguretat COVID de l’escola (Direcció i Infermeria) i des d’aquí estudiem cada cas per tal d’acomplir tots els protocols establerts.

Des de la Infermeria estem en contacte estret amb el gestor Covid del nostre CAP de referència i amb assessors de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Les decisions sempre s’avaluen conjuntament.

 

Quan es confirma un cas de COVID-19 i es considera que hi ha hagut contacte estret amb el seu GEC (en les darreres 48 h posteriors a la realització de la PCR o a l’inici dels símptomes) es confina el grup. A través del gestor Covid s’activa la Unitat Mòbil per tal que vingui a fer les PCR a l’escola al més aviat possible.

 

“La realitat de la nostra escola ha estat molt ben valorada pels diferents agents de Salut de la nostra ciutat.”

 

Les infermeres de Casp ens mostrem sempre disponibles per tal de resoldre dubtes i assessorar tots els membres de la Comunitat Educativa que ho necessitin. Junts, més que mai, avancem. Ens en sortirem!

bottom of page