top of page
201201_PINPrimària_esmorzar1.jpg

Mesures per evitar contagis

A la primària estem duent a terme diferents accions al llarg d’un dia a l’escola per evitar que el coronavirus continuï avançant.
201201_PINPrimària_MarineBorja.jpg

BORJA MARINÉ

Adjunt de direcció PIN Primària

PIN

201201_PINPrimària_rentatdemans.JPG
201201_PINPrimària_hidrogel.JPG
201201_PINPrimària_distancia.JPG

Com és un dia en la nova normalitat?

 

La base del nostre dia a dia continua sent molt semblant pel que fa a horaris, estones d’activitat, estones de lleure... però hem hagut de trobar més moments d’aturada per fer possible totes les petites grans accions a fi de mantenir la higiene i seguretat vers el virus. Tot, per aconseguir un entorn segur i alhora continuar el ritme escolar d’ensenyament aprenentatge adequat.

 

La jornada escolar comença amb una entrada esglaonada de l’alumnat. Diferents accessos i minuts de separació entre cursos ens permeten una entrada més segura de tothom. A la porta d’accés a l’escola, tots es posen gel hidroalcohòlic abans d’entrar. Uns quants minuts més tard, els nens i les nenes arriben a la seva aula. Abans d’entrar a la classe, els i les mestres prenem la temperatura als alumnes. A l’aula, també es posen gel en els punts habilitats per fer-ho.

 

Rentats de mans en diferents moments del dia i altres moments de desinfecció amb gel hidroalcohòlic són les accions més repetides al llarg del dia. Hi ha moments clau com són ara: abans d’entrar a l’escola, abans i després d'esmorzar, abans i després de dinar... fins i tot en iniciar la classe d’Educació Física i en acabar-la. Tot i aquests moments marcats, cada mestre/a i cada classe s’organitza segons l’horari o el dia de la setmana. Tots els grups mantenen cinc o sis moments de rentats de mans al dia, com a mínim.

 

També desinfectem els espais que anem utilitzant. A part de la gran tasca que està fent l’equip de neteja de l’escola, alumnes i mestres també hi estem implicats.

 

El moment d’esmorzar dins l’aula mantenint la distància de seguretat és una de les estones que l’alumnat es pren més seriosament, ja que es treu la mascareta per poder menjar i beure. En acabar i anar cap al pati, fem la desinfecció de les taules.

 

L’estona d’esbarjo ha canviat força, ja que ens hem hagut d’acostumar a una altra tipologia de jocs i dinàmiques. Cada grup estable té un espai d’esbarjo determinat segons el dia de la setmana.

 

Ens hem hagut d’adaptar a les normatives i protocols: des de delimitar diferents espais al pati per a cada grup estable, fins a la creació d’algun grup estable nou per complir les ràtios.

 

Tenim sort de la gran responsabilitat demostrada pels alumnes durant tot aquest temps. Ens han evidenciat rigorositat en les seves accions, acompliment de les normes i fins i tot noves idees per a un millor funcionament a l’escola.

 

Mirant-ho en perspectiva, ara que ja estem a les acaballes del trimestre, les hores d’organització i el gran esforç de tothom han valgut la pena perquè l’escola romangui oberta i, alhora, segura

201201_PINPrimària_esmorzar3.jpg
bottom of page