top of page

Els Minimons

Al MOPI tenim molt clar que la millor manera d’ajudar els nens i les nenes a créixer i a tenir un desenvolupament ple i integrat és fent-los protagonistes del seu propi aprenentatge.
2012_MOPI_MolinaMariona.jpg

MARIONA MOLINA

Mestra del MOPI

MOPI

Com ho fem possible?

 

Mitjançant el joc. Els infants aprenen jugant i, sent conscients d’això, a l’escola oferim els espais i moments idonis perquè puguin gaudir mentre aprenen. Creiem que la millor manera que aflorin les seves potencialitats i el seu talent genuí és respectant el seu ritme. El joc és una eina que propicia que els infants se sentin tranquils, sense pressió i segurs per fer front als reptes als quals s’han d’afrontar en el seu dia a dia, en el seu procés de creixement i d'aprenentatge.

En aquest sentit, aquest curs hem incorporat al MOPI una nova proposta lúdica que potencia aquest descobriment dels propis aprenentatges. Hem inclòs a tots els cursos un nou espai anomenat els Minimons.

Com ho fem possible?

 

Jugar i jugar descriu els Minimons com un tipus de joc simbòlic lliure no estructurat, en la qual els nens i les nenes representen de manera real escenaris i contextos que tenen al seu cap i que són del seu interès. És una manera de fer real allò que passa per les seves ments, la qual cosa els interessa i els ronda per aquí dins. Els Minimons són molt atractius perquè mitjançant ells, recreen moments de la seva vida quotidiana o escenaris reals però a petita escala. A més, en ells els nens i les nenes deixen de ser els protagonistes directes per a traslladar l'acció a petits ninots o animals que viuen dins d'aquests mini mons que han creat i que ells i elles mateixes dirigeixen al seu gust. Poden crear-se en qualsevol part, amb pals, pedres, animals, sorres de colors, trossos de fusta, fitxes soltes del Kapla o de Grimm's, trossos de gel, safates de jardineria, culleres... I repetim: el més meravellós d'aquest joc per a res no és el resultat sinó tot el que passa a l’hora de crear-los.

Quins en són els beneficis?

 

  • Provoquen i conviden a parlar i a dialogar, però també a expressar-se

  • Són una gran font de vocabulari i de noves experiències

  • Conviden a escoltar els altres, quan es dóna el joc amb grup

  • Conviden a crear històries al voltant dels escenaris i personatges

  • Promouen el pensament fantàstic i imaginatiu

  • Generen un espai on es poden expressar emocions de forma segura

  • Promouen el joc col·laboratiu, l’autorregulació, l’intercanvi d’idees, la flexibilitat… 

Finalment cal destacar que els Minimons també són una eina molt interessant per als mestres. A través d’aquesta proposta, podem veure les maneres de pensar i d’expressar-se dels infants, les seves habilitats lingüístiques i comunicatives i, alhora, ens permet fixar-nos en com juguen i resolen conflictes.

 

Els Minimons han vingut al MOPI per quedar-s’hi!

2012_MOPI_minimons_8.jpg
bottom of page