top of page
portrait-of-ill-young-woman-in-disposabl

El 77è Dia de l’Antic Alumne de Casp fa el salt al format en línia

Més de 1.000 alumnes es connecten a distància per participar-hi!
AnticsAlumnes_VizcarroMarc.jpg

MARC VIZCARRO

Vicepresident d’Antics Alumnes Casp

logo rodo antics casp copia.png
Captura de pantalla 2020-12-17 a les 23.

ANTICS ALUMNES

A4_77e_DiaDeLantic_Generic.jpg

Sabíem que aquest seria un any diferent, però ni la complexitat que estem vivint ni les dificultats per culpa de la pandèmia de la Covid-19 ens han fet desistir, des de l’Associació d’Antics Alumnes Associats Casp, per celebrar un Dia de l’Antic Alumne que permetés, en la mesura del possible, traspassar a l’àmbit telemàtic totes les activitats que habitualment s’ofereixen en aquesta gran trobada. I el passat 13 de novembre, entre totes i tots ho vam fer possible! 

 

La celebració va incloure, com en anys anteriors, l’acte acadèmic, però en aquesta edició es va organitzar un col·loqui de luxe, amb l’organització del webinar ‘Com ha canviat el món’, en el qual hi va haver un diàleg entre el secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, pare d’antics alumnes, i el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, antic alumne i pare també d’antics alumnes de l’escola. 

 

El col·loqui, moderat per la periodista Gemma Bruna, des d’una galeria del primer pis que vam reconvertir en plató, també va comptar amb els testimonis de les metgesses de família Esperança Martí, afectada de Covid-19 persistent, i de Beatriu Bilbeny, que va exposar la seva mirada sobre com s’està vivint la pandèmia des del barri del Raval de Barcelona, una zona de la ciutat especialment castigada social i econòmicament. Tothom qui va seguir el col·loqui també va poder traslladar els seus dubtes i les seves preguntes a tots dos participants, en directe. 

 

El Dia de l’Antic també va permetre conèixer els espais més emblemàtics i els racons més moderns de l’escola, de la mà de la directora de Casp, Maite Andreu, que va fer un passeig virtual per les instal·lacions, a través de l’experiència ‘Qui estudia aquí’ i també es va poder accedir a entrevistes amb Albert Guinovart, Roger Colomé, Oriol Llop, Núria Ortín, Griselda Serra, Jaume Padrós, Dani Alegret, Jaume Nogué i Maribel Vergés, tots ells antics alumnes de Casp.

 

La trobada presencial, enguany va ser substituïda per la compareixença en línia dels delegats de les promocions que celebraven el seu aniversari a través de la plataforma telemàtica que es va crear especialment per a l’ocasió, i posteriorment van encarregar-se de dinamitzar reunions virtuals amb els antics companys i companyes de l’escola. 

 

La Fundació Roure, una entitat social que treballa per ajudar els més desfavorits al barri del Raval de Barcelona, enguany va ser la guanyadora del Premi Carrasco i Formiguera, que cada any lliura l’Associació d’Antics Alumnes de Casp per posar en valor l’aportació de les organitzacions socials. 

 

Indiscutiblement ha estat un any ple de dificultats però que alhora ens ha brindat l’oportunitat de reinventar-nos una mica més i arribar a tots els antics alumnes i més enllà. De fet, gairebé 1.000 persones s’hi van connectar per seguir algunes de les activitats que s’havien preparat amb la complicitat i l’esforç de molta gent! 

 

 

Torna a veure

Webinar ‘Com ha canviat el món’

‘Qui estudia aquí’, vídeovisita per l’escola

Coneix la Fundació Roure

Entrevistes #SomAnticsCasp 

bottom of page