top of page

Connectats a la terra  

Des de la comissió d’escoles més sostenibles de Casp ens plau presentar-vos el nou projecte triennal «Connectats a la Terra», que comencem aquest any 2021 i que renovarem el 2024. 
Jordi Cherta.jpg

JORDI CHERTA ROMANI

Responsable de la Comissió d’Escoles més Sostenibles

ESCOLA

escoles-sostenibles.jpg

Amb molta il·lusió de fer-vos partícips d’aquest projecte hem dissenyat activitats i accions transversals a tota l’escola com ara: un concurs per escollir l’eslògan d’aquest projecte, un calendari d’efemèrides pel clima per celebrar, quan comença i acaba el dia i la setmana, la visita del punt verd mòbil i moltes més que ja descobrireu. 

El consell directiu i aquesta comissió són els impulsors del treball per la sostenibilitat, que s'emmarca dins de l’eix del nostre projecte de ciutadania global i cura de la casa comuna. Les accions que es desprenen d’aquesta comissió són portades als diferents equips de cada curs pels responsables de formació humana i social i, finalment, dutes a terme en el dia a dia de l’acció educativa mitjançant processos participatius incloent-hi els alumnes, famílies i equips d’administració i gestió.

 

Els objectius generals de la comissió són incorporar laconsciència sostenible al dia a dia de l’escola en els àmbits de medi ambient en general, consum responsable i eficiència energètica. Respectar i responsabilitzar-se en la cura dels éssers vius, l’entorn, la natura, el cel, els oceans, etc., i ser capaços de lligar els nostres actes amb les conseqüències pel planeta a llarg i curt termini. Treballar en equip per impulsar accions de canvi. Desenvolupar habilitats específiques com ara la cura dels éssers vius, horts, gestió de residus, etc. I incorporar l’aprenentatge de la participació de l’alumnat com una eina que serà important en el seu futur com a ciutadans.

 

Aquesta comissió ja fa molts anys que forma part de l’escola i que porta a terme accions i activitats per conscienciar envers la preservació del clima i la natura. Està liderada, sempre amb molt entusiasme, per la Marga Montobbio i la Mireia Faura, que han fet arribar fins avui molta energia i immenses ganes de seguir treballant. La comissió es reuneix periòdicament i en formen part representant tots els col·lectius del centre: alumnat, famílies, personal docent, d’administració i gestió de l’escola, els quals formen la part formal de la comissió. També es preveu una part informal on us convidem a tots i a totes a participar-hi!

 

Comptem amb la participació d’alumnat que forma un grup anomenat SAC (Servei Ambiental Casp). Aquests alumnes de batxillerat es reuneixen setmanalment per proposar accions de conscienciació i respecte cap al medi ambient, que neixen d’ells i per a ells. Dinamitzades per aquest grup i utilitzant la metodologia de transmissió entre iguals fan arribar a tot l’alumnat de secundària temes d’actualitat i consells verds per fer de la nostra escola un espai més amable, més respectuós i conscienciat pel clima.

escola_connectats a la Terra_2.jpg

Alumnes de SAC fent una microacció a 3r i 4t d’ESO, conscienciació pel clima mitjançant la transmissió entre iguals.

escola_connectats a la Terra_1.jpg
bottom of page