top of page
2020-09-07-Review-Trinity-Piano-Syllabus-2021-23.jpg

Ens entrevistEMC!

Ens preparem per als exàmens del Trinity College of Music
unnamed.jpg

Ma. JESÚS CULLERÉ 

Directora

Carles Merino_EMC.jpg

CARLES MERINO

Cap d’Estudis

Núria de Canals_EMC.jpg

NÚRIA DE CANALS

Secretària acadèmica

EMC

Tal com vam anunciar en el darrer número de la Revista Casp 25, aquest curs 21-22 l’estrenem amb la novetat de la vinculació amb el Trinity College of Music.

trinity_college_london_logo.png
Violin clean editions banner-1.jpg

Com va sorgir la idea?

 

El procés ha estat llarg. Va ser iniciat el 2020 amb els nostres dos violinistes intrèpids (gràcies, Àlex i gràcies, Bernat!) que s’hi van presentar per primera vegada obtenint uns resultats més que satisfactoris. A partir d’aquí, la il·lusió del nostre professor intrèpid (gràcies, Borja!), va passar a ser la il·lusió de tothom.

 

Tot plegat i entre il·lusions, converses, projectes que van prenent forma, algun cafè (o molts), dubtes i incerteses, ara jo busco aquí, ara m’arriba aquesta informació d’allà i que si el cosí del nebot de la meva cunyada n’està tan content, ha acabat materialitzant-se en forma del reconeixement oficial com a centre examinadora l’apartat de música obtingut aquest mes de novembre.

 

Agraïm la col·laboració de tot el claustre de professors a aquesta iniciativa!

 

 

Què és això del Trinity College of Music?

 

Doncs és un dels organismes examinadors de més rellevància i antiguitat arreu del món, amb més de 850.000 estudiants que s’examinen anualment a més de 60 països en disciplines que, a part de la música, també inclouen el teatre o la llengua anglesa.

 

Aquests exàmens gaudeixen, d’una banda, de l’acreditació oficial d’Ofqual i els seus homòlegs al Regne Unit i formen part de l’EQF (European Qualifications Framework - Marc Europeu de Qualificacions).

 

Això és especialment rellevant per a l’alumnat que, en un futur, vulgui ampliar els seus estudis (musicals o no) en forma de programes d’intercanvi. D’aquesta manera s’afavoreix la mobilitat dins la UE.

 

I a nosaltres com a escola en què ens afecta?

 

Doncs en principi, la resposta rasa i curta és... en res. Mantenim la nostra essència com a escola, la nostra idiosincràsia, el nostre professorat i el nostre currículum, que per això és el nostre i per això l’hem estat cuidant i mimant durant aquests 17 anys (sense oblidar que aquesta proposta educativa és la que ens va permetre el reconeixement pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya).

 

Així que aquestes proves són un afegit estimulant per a l’alumnat que, opcionalment, vulgui presentar-s’hi... i avui, el novembre de 2021, ja en tenim més d’una vintena en l’especialitat d’instrument (clàssic i modern) i més d’una vintena en l’especialitat de teoria musical (el nostre Llenguatge Musical).

 

I aquí és on el nostre professorat entra en acció per assessorar cada alumne/a individualment, de manera que l’elecció del nivell i el repertori d’examen sigui sempre una forma de potenciar les seves fortaleses i aconseguir que la seva experiència sigui la més satisfactòria possible.

 

Esperem poder-vos explicar l’experiència de l’alumnat i del professorat en aquesta iniciativa en el número de juny de la Revista Casp 25.

anunci musica.jpg
bottom of page